Özkan Yaman: Filistin'deki direnişte tüm sahabenin hayatını özet olarak bulabilirsiniz

Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlemiş olduğu "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı sahabe ayı programında Zübeyr bin Avvam'ı anlatan Yazar Özkan Yaman; "Filistin'de direnen Müslümanlar bize Zübeyr bin Avvam'ı okumasak bile her biri 'Zaten Zübeyr bin Avvam'ı bizzat bizim şu anki hareketimizde okuyabilirsiniz.' diyor." dedi.

Ekleme: 12.11.2023 13:50:10 / Güncelleme: 12.11.2023 13:52:39 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul Ümraniye'de Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayı sahabe ayı kapsamında "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı program düzenlendi.

Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Yazar Özkan Yaman, Zübeyr bin Avvam'ın hayatını ele aldı. Yaman; Zübeyr bin Avvam'ı, kişiliği ve fedakarlığı hakkında aktarımlarda bulunarak hayatından kesitler sundu.

"Gazze öyle bir izzet tacıdır ki, bu tacı korkmadan erkekçe başına koyanları izzete; bin bir bahane arkasına saklanıp korkakça ondan yüz çevirenleri de zillete boğacaktır"

Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Peygamber Sevdalıları Temsilcisi Zekeriya Aktan, "Gurur duyuyoruz ki; sahabe menbaından beslenen Ebu Ubeyde gibi yeni çağdaş sahabeler, yeni kahramanlar ve yeni rol modellerimiz ortaya çıkmakta ve bütün sahte kahramanların maskesini düşürmekte, onları rezil ve rüsva etmektedir. Öyle gerçek kahraman ve örnek rol model ki; o çıkıp konuştuğunda bütün dünya susup onu dinlemekte, çocuklar ve gençler ona özenmekte; düşman onu duyduğunda kaçıp saklanmaktadır. Bu vesile ile Gazzeye, HAMAS'a, İzzeddin el-Kassam'a ve direnişe buradan selam gönderiyoruz. Onca zenginlik, güç, imkan ve askere rağmen  Ebu Ubeyde'nin  bir parmağı kadar bile terörist israili korkutamayan islam ülkesinin liderlerine ve yöneticilerine de diyoruz ki; Gazze öyle bir izzet tacıdır ki, bu tacı korkmadan erkekçe başına koyanları izzete; bin bir bahane arkasına saklanıp korkakça ondan yüz çevirenleri de zillete boğacaktır." dedi.

"Gençleri emperyalizmden, dünyadaki kötü gidişattan haberdar edeceksek bunun yolu evvela Filistin'den, Kudüs'ten geçiyor"

Açılış konuşmasından sonra mikrofona çıkan programın konuşmacısı Yazar Özkan Yaman, "Müslümanın; bilinçlenmesi, şuurlanması asla Kudüs'süz, Filistin'siz, Mescid-i Aksa'sız olamaz. Bugün eğer gençleri gerçekten de emperyalizmden haberdar edeceksek, dünyadaki kötü gidişattan haberdar edeceksek, gençleri İslam kardeşliği ve ümmet hakkında bilgilendireceksek herhalde bunun yolu evvela Filistin'den, Kudüs'ten geçiyor. Sahabe efendilerimiz de bize bunu söylüyorlar zaten; sahabe efendilerimizin Diyarbakır'a gelmesi ki şu anda Diyarbakır'da 500'den fazla sahabe var ve Ebu Eyyub el-Ensari'nin ta İstanbul'a gelmesi. Onların derdi bu bilinci, şuuru sadece belli bir alanda değil tüm dünyaya yaymaktır. Tüm dünyaya ilan ederek bu mesajı bize ulaştırmaktı. Şu anda Filistindeki olay, direnen Müslümanlar bize Zübeyr bin Avvam'ı okumasak bile her biri 'Zaten Zübeyr bin Avvam'ı bizzat bizim şu anki hareketimizde okuyabilirsiniz.' diyor. Bizim şu an yaptıklarımızdan Ebu Ubeyde bin Cerrah'ı okuyabilirsiniz, şu andaki direnişte tüm sahabenin hayatını özet olarak bulabilirsiniz. Belki bütün sahabeyi okuma firsatımız yok, belki peygamberleri unutuyoruz ama şu anda Hazreti İbrahim olsaydı eline baltayı alıp gideceği yer herhalde işgal rejimiydi veya Hazreti Davut'un elinde sapanla gideceği yer herhalde orasıydı ve Hazreti Musa'yı hatırlarsak herhalde orasıydı." şeklinde konuştu.

"Şu anda biz salonda Zübeyr bin Avvam'ı konuşuyoruz, onlar cephede anlatıyor; biz televizyonda anlatıyoruz Ebu Ubeyde bin Cerrah'ı onlar tankı patlatırken anlatıyorlar"

"Bütün İslam tarihi; peygamberleriyle, ashabıyla zaten şu anda açık açık okunuyor." şeklinde konuşmasına devam eden Yaman, "Şu anda hergün Kur'an-ı Kerim'den yüzlerce ayet-i kerime nazil oluyor. Kur'an-ı Kerim sürekli iner; her olayda, her gün iner. Nerede bir hadise varsa Kur'an-ı Kerim orada yine iner. Şu anda Tevbe Suresi'ni açın, Tevbe Suresi'nin bütün ayetleri Filistindeki hadiseye birebir uyuyor; Nisa Suresi birebir uyuyor, Maide Suresi birebir uyuyor. Diyorsunuz ki; buradaki adam aynı, kafir aynı, münafık aynı, mücahit aynı. Aynısıdır çünkü sürekli inecek. Zübeyr bin Avvam da bir ayetti, Ebu Ubeyde bin Cerrah da bir ayetti, Hazreti Ali de bir ayetti ve inanın bu ayetlerde aynı vahiy gibi iniyorlar. Şu anda Gazze'de direnen Müslümanlara baktığınız zaman Ebu Ubeyde, "45 bin savaşçımız var, 45 bin savaşçının içerisinde kaza namazı olan yok.' diyor. Hiçbiri namazını kaçırmamış, 45 bin savaşçının hepsi hafız. Şimdi diyorsunuz ki o zaman sahabe bunları yanyana getirseniz; sahabenin sadece peygamberi görmekten, o makama seçilmekten bir üstünlüğü var ama şekil olarak baktığınız zaman çok bir fark göremiyorsunuz. Diğer İslam aleminin suskunluğuna, sessizliğine, zilletine baktığınız zaman diyorsunuz ki; eğer bu dönemde sahabeye benzeyen, sahabeyi hatırlatan birileri ancak bunlar olabilir. Şu anda biz salonda Zübeyr bin Avvam'ı konuşuyoruz, onlar cephede anlatıyor; biz televizyonda anlatıyoruz Ebu Ubeyde bin Cerrah'ı onlar tankı patlatırken anlatıyorlar. Biz Hazreti Ali efendimizi belki kitapta anlatıyoruz onlar tünellerden çıkarak teröristleri öldürürken anlatıyorlar. Dolayısyla anlatmadan anlatmaya da fark var." ifadelerini kullandı.

Yapılan program Talhat Engiz Hoca'nın okuduğu dua ile nihayete erdi. (İLKHA)