Şırnak'ta Gazze şehidleri için mevlid okundu

Şırnak’ta Şehri Nuh Platformu üyeleri tarafından, siyonist işgal rejiminin saldırılarında şehid olan Filistinliler için mevlid okundu.

Ekleme: 10.11.2023 18:10:03 / Güncelleme: 10.11.2023 18:19:40 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak’ta Şehr-i Nuh Platformu tarafından Kent Meydanı’nda kurulan Filistin ile dayanışma çadırında, siyonist işgalcilerin katliamlarında şehid olan Filistinliler için mevlid okundu, katılımcılara pilav ayran ikram edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i şerif okundu. Duaların ardından, mobil mutfakta pişirilen pilav katılımcılara ikram edildi.

Mevlid programı sonrasında platform adına açıklamalarda bulunan Abdullah Çatı, "Bugün Şırnak-Filistin İnsanlık Nöbet çadırımızda Gazzeli şehitlerimiz için mevlid-i şerif programı düzenledik. Öncelikle Gazze’de şehid olanlarımıza rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şırnak Şehri Nuh Platformu bileşenleri olarak Gazze’de çocuklarımıza, kadınlarımıza uygulanan şiddeti tekrar lanetliyoruz. İsrail terörünü lanetliyoruz. Biz bugün Şırnak’taki sivil toplum kuruluşları olarak Gazze’de şehit düşen ailelerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın aziz hatırası için bir mevlidi şerif programı icra ettik. Cenabı Hak şehadetlerini kabul eylesin. İsrail terörünü de buradan lanetliyoruz. Artık dur diyecek bir babayiğit çıksın. Artık sözün bittiği yerdeyiz, bıçak kemiğe dayanmıştır. Şehri Nuh Platformu üyeleri olarak bütün dünyaya, İslam ülkeleri liderlerine sesleniyoruz. Artık yeter 'Edi Bese' bu zulüm nereye kadar devam edecek. Bu çocuklar ne zamana kadar katledilecek." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler