"Ateşkes için daha kaç çocuk ölmeli?"

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde Ankara Hacı Bayram Veli Cami avlusunda toplanan Ankaralılar, Filistin'de şehit olan çocuk ve bebekler için balonlar uçurdu.

Ekleme: 10.11.2023 16:50:06 / Güncelleme: 10.11.2023 16:51:37 / Dünya / Ankara Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin 35 gündür Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım devam ederken şimdiye kadar 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın olmak üzere 10 bin 812 kişi şehit oldu, on binlerce yaralının yanı sıra enkazların altında ise binlerce kişinin olduğu belirtiliyor.

İşgal rejimi israilinin Filistin'de yaptığı soykırımlarda bebek ve çocukların şehit olması üzerine tepki görmek için bir araya gelen Ankaralılar, Hacı Bayram Veli Camii önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına basın metnini Safa Vakfı Başkan Yardımcısı Arafat Şimşek okudu.

Şimşek, “Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak Gazze’de katledilen çocuklar için bugün burada toplandık. Katil İsrail, 7 Ekim’den bu yana her dakika bebeklerin, çocukların, korunmasız sivillerin üstüne bomba yağdırıyor. Filistin Sağlık Bakanlığına göre, Katil israilin saldırılarında 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli acımasızca katledildi. En az 26 bin 475 kişi ise yaralandı. Bütün bunlar olurken Müslümanlar olarak sessiz kalmamız elbette mümkün değil. Bugün olduğu gibi her zaman işgalci israilin yaptığı katliamları gündemde tutmaya devam edeceğiz. Çocuk katili israil, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı ve Filistin Kızılay'ına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Yüzlerce masum çocuğu ve savunmasız hastaları katletti. Yaşlı, kadın demeden insanlık katliamı yaptı.” dedi.

“Ateşkes için daha kaç çocuk ölmeli?”

Safa Vakfı Başkan Yardımcısı Arafat Şimşek

Şimşek konuşmanın devamında, “Ne itidal çağrıları ne verilen süre tehditleri işe yaradı. Zalim, işgalci israil, katliamlara ara vermeden, ‘zulüm’ kelimesine rahmet okutacak bir vahşilik ve barbarlıkla, savaş ilan ettiği topluma ve topraklara ölüm yağdırmaya devam ediyor. Bir konuya dikkat çekmek istiyoruz; çocuk hakları sözleşmesinin birleşmiş milletler genel kurulunda kabul edilmesi münasebetiyle her yıl kasım ayının 20. günü dünya çocuk hakları günü olarak kutlanmaktadır. Şimdi size sesleniyoruz ey birleşmiş milletler ey her dakika medeniyet ve ahlak dersleri vermeye kalkan Batı ülkeleri Filistin'de Gazze'de katledilen çocuklar çocuk değil mi? Bu katliama neden dur demiyorsunuz? Bu çocuklar da sizin çocuklarınızla aynı hak ve hürriyetlere sahip değil mi? Niçin bu çocukların da sesi olmuyorsunuz? Ateşkes için daha kaç çocuk ölmeli?” şeklinde konuştu.

“Vicdan sahibi tüm dünya devletlerinin yöneticilerini somut destekler vermeye çağırıyoruz”

Son olarak Şimşek, “Azgınlaşan zulmün sonunun Allah tarafından kahrolmak olduğuna inanıyor ve Allah’ın yardımına sığınıyoruz. Bu ilahi yardıma mazhar olabilmek için de elimiz, dilimiz ve kalbimizle dualar ediyoruz. Zaferin yakın olduğuna olan inancımızla elimizden gelen bütün destekleri Müslüman kardeşlerimize ulaştırmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. Buradan bütün Müslüman kardeşlerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, vicdan sahibi tüm dünya devletlerinin yöneticilerini somut destekler vermeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Filistin'de şehit olan bebekler ve çocuklar için balon uçuruldu. (İLKHA

İlgili Galeriler