Bakan Yumaklı duyurdu! "Artık doğan her buzağı için..."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,"Artık doğan her buzağı için yetiştiricilerimize destek vereceğiz. Kriterlere uyana ekstra destek vereceğiz." dedi.

Ekleme: 09.11.2023 18:25:15 / Güncelleme: 09.11.2023 18:25:15 / Ekonomi
Destek için 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Et Entegre Tesisi Açılış Töreni'nde, Türkiye'yi şehir şehir ziyaret edip sektörü incelediklerini ve çalışmaları yerinde değerlendirdiklerini söyledi.

Kars'ın hayvancılığın başkentlerinden biri olduğunu vurgulayan Yumaklı, "Buradan her yıl 70 binden fazla büyükbaş ve 120 binden fazla küçükbaş batı illerimize sevk ediliyor. Bu nedenle bu topraklar, bizim besi materyali ve kurbanlık tedarik merkezimizdir." diye konuştu.

Yetiştirici merkezi olan Kars'ı üretim planlaması kapsamında daha fazla destekleyeceklerine bildiren Yumaklı, "Hayvancılarımız için buradan önemli müjdelerim olacak. Bu zamana kadar sadece üreme kriterlerini yerine getirenlere buzağı desteği veriyorduk. Artık doğan her buzağı için yetiştiricilerimize destek vereceğiz. Kriterlere uyana ekstra destek vereceğiz. Kars’ta bir yetiştiricimiz doğan her buzağı için 750 lira destek alacak. Doğan buzağı tüm kriterlere uyarsa bu rakam 2 bin 100 liraya kadar çıkabilecek." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: