Hac parasını Gazze'ye bağışlayan eğitimci: Gazze için şimdilik hacca gitmekten vazgeçtim

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, hayırseverlerin de Gazze'deki mazlum halkın bir nebze de olsa yaralarını sarmak için yaptığı yardımlar her geçen gün artarak devam ediyor.

Ekleme: 09.11.2023 16:15:05 / Güncelleme: 09.11.2023 16:24:02 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batman'da yaşayan S. A. isimli bir eğitimci, 12 yıl önce başvurduğu hacca gitmek için biriktirdiği parayı işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanına bağışladı.

Gazze'de yaşanan drama kayıtsız kalamadığını belirten eğitimci S. A., Gazze halkına bir nebze de olsa destek olmak amacıyla çok arzuladığı hac farizasını erteleyerek hac parasını Umut Kervanına bağışladığını söyledi.

"Hacca vereceğim para Gazze'deki kardeşlerime belki su, ekmek olur"

Filistinli Müslümanlara yardım için hacca gitmekten şimdilik vazgeçtiğini belirten S. A., "Hacca gitmek için 12 yıl önce başvuruda bulunmuştum. Allah nasip etti ve bu sene ismimiz çıktı. Hac, her müminin çok gitmek istediği bir farzdır. Ama bana hac kurası çıktığında Gazze'deki yürek yakan olaylar nedeniyle çok sevinemedim. Hacca vereceğim parayı Gazze'deki kardeşlerime göndermek istedim. Bu para belki bir su, ekmek veya kurşun olur. Rabbim de belki bunun bize hayır yazar." dedi.

"Pandemide hacca gitmedik, Gazze için de gitmeyebiliriz"

Bu bağışın hac yerine geçmediğini bildiğini ifade eden S. A., "Ama şöyle düşünüyorum; Pandemide iki sene bütün dünya hacca gitmedi. Canımızdan korktuk ve gitmedik. Canımız Filistinlilerin canından daha kıymetli değildir. Pandemide hacca gitmeyebiliyorsak, bence şu anda Gazze'de yaşanan o dram nedeniyle yine gitmeyebilir ve erteleyebiliriz. Bugün bütün hacı adayları, umreye gidenler paralarını Filistin'e göndermelidirler." diye konuştu.

"Öncelikli meselemiz Gazze'dir"

Gazze'ye yapılacak bağışın çok önemli olduğunu vurgulayan S. A., şöyle devam etti:

"Ben alim değilim ve bir ilmim yok ama Gazze'ye yapılacak bağışların hacdan daha öncelikli olduğunu ve öncelikli meselemizin Gazze olduğunu düşünüyorum. Umarım Rabbim hayırlı kılar. Umut Kervanındaki kardeşlerimize de bu hayır kapısını açtıkları için teşekkür ediyorum."

Eğitimci S. A.'nın hac parasını Filistinlilere bağışlamasının örnek bir davranış olduğunu belirten Umut Kervanı Derneği Batman Sekreteri Adnan Önder, eğitimci S. A.'ya teşekkür etti.

"Hayırseverlerimizden yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz"

Halkın Gazze için yaptığı bağışların kendilerini memnun ettiğini belirten Önder, "Böylesi anlamlı bağışlar bizleri mutlu ediyor. Daha öncede ziynet eşyalarıyla, nakdi yardımlarıyla olsun çok sayıda vatandaşımız yardımlarda bulundu. Yalnız böyle bir durumla ilk kez karşı karşıya geldik. Şu an Gazze'de büyük bir dram yaşanmaktadır. Hayırsever kardeşlerimizin buraya gelip Gazze'deki kardeşlerimize yardımda bulunmaları bizleri sevindiriyor. Hayırseverlerimizden yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz." dedi. (İLKHA)