Siirt halkından işgal rejimine boykot çağrısı

İslam ülkeleri ve Müslümanların elindeki en büyük gücün ekonomi olduğunu ifade eden Siirt halkı, işgal rejimine boykot çağrısında bulundu

Ekleme: 09.11.2023 16:10:04 / Güncelleme: 09.11.2023 16:28:46 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

İşgal rejiminin Gazze'ye saldırıları 34 gündür sürüyor. Gazze şehit olanların sayısı son 24 saatte 241 artarak 10 bin 569 oldu. Şehitlerin 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü ise kadın.

İslam ülkeleri ve Müslümanların somut ve kararlı adımlar atmadıkları ve ortak tavır sergilemedikleri sürece Filistin halkının bu şekilde katliamlara maruz kalacağını ifade Siirt halkı, bu noktada çözümün, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olması olduğu mesajını paylaştı.

"Belki bir şey yapamıyoruz gibi görünüyor ama aslında yapacağımız çok şey var"

Murat Acır

Müslümanların elindeki en büyük güç ve silahın boykot olduğuna dikkat çeken Murat Acır," Katil siyonistlerin yaptığı bir soykırım var. Şahıs olarak belki bir şey yapamıyoruz gibi görünüyor ama aslında yapacağımız çok şey var. Müminin silahı duadır ama boykot da çok önemli. İsrail, Amerika mallarını hep birlikte boykot etmemiz gerekiyor. Almazsak zehirlenmeyiz, ölmeyiz, orada parçalanan çocuk cesetlerini gördükten sonra kalkıp bebek kanı içmenin anlamı yok. Yahudi'yi silahla vurduğunda zoruna gitmez ama ekonomisinden vurduğunda büyük zarar verirsiniz." ifadelerini kulandı.

"Bu zulüm nereye kadar gidecek? Eylem yapıyoruz ama bir şey çıkmıyor"

İbrahim Sürücü

Yahudilerin sadece 10 milyonluk bir nüfusla 2 milyara yaklaşan Müslümanlara kafa tutuğunu ifade eden İbrahim Sürücü, "Allah ve Resulü 'Müminin derdi ile dertlenmeyen bizden değildir.' diyor. Bu zulüm nereye kadar gidecek? Eylem yapıyoruz ama bir şey çıkmıyor. Bizi çağırsınlar gideceğiz. Müminler kardeştir ve Filistin halkına tam destek veriyorum." şeklinde tepkisini gösterdi.

"İşgalcilerin mallarını evimize sokmayalım, elimize Filistinli çocukların kanı bulaşmasın"

Ahmet Efe

Filistin'de yaşanan katliam nedeniyle içinin yandığını ve herkesin yapabileceği mutlaka bir şeyler olduğunu ifade eden din görevlisi Ahmet Efe, "Kesinlikle siyonist, işgalcilerin mallarını evlerimize sokmayalım. Ellerimize Filistinli çocukların kanları bulaşmasın, bir din görevlisi olarak buradan sesleniyorum 'hiç kimse o siyonistlerin mallarını alarak onlara destek olmasın' vallahi Allah bunun hesabını size soracaktır. Kıyamet günü bunun hesabını hiç veremez. Filistin'e gitmeye gücümüz yetmeyebilir, hiç olmasa onların mallarını almayalım, onlar gibi olmayalım, onlar gibi giyinmeyelim, onlar gibi yaşamayalım, Kur'an'a sarılalım, Peygamber Efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellemin hayatına sarılalım, biz bir olursak, gaflet perdesini kendi gözlerimizden kaldırabilirsek emin olun o korkaklar bu vahşeti yapamazlar." çağrısında bulundu.

"Türkiye, israile Manavgat'tan su götürüyor, benim Müslüman kardeşlerim orada susuzluktan ölüyor"

Necati Geyik

Filistin'de büyük bir acı ve bir felaketin yaşandığını ifade eden Necati Geyik, "Bütün dünya bağırıyor, çağırıyor ama bize öncülük edecek bir lider lazım ve arkasından da bütün milletin koşması gerekiyor. Ben 76 yaşındayım, bu halimle ben bile gitmek istiyorum. Toplanıp kahrolsun israil diyoruz, yetmiyor, Bir lider lazım. ABD, İngiltere ve Fransa savaşın bitmesini istemiyor. Amerika gittiği her yeri batırıyor. Türkiye, israile Manavgat'tan su götürüyor. Benim Müslüman kardeşlerim orada susuzluktan ölüyor, Manavgat'taki suyu kes, petrolü kes, ilk başta devlet boykot uygulasın." önerisinde bulundu.

Emekli Öğretmen Vehbi gümüş de ilk başta devletin işgal rejimine boykot uygulaması gerektiğini ve özellikle çok üzgün olduğu bir konuyu da şu şekilde sorgulayarak, neden devlet kanallarında israilin mallarının halen reklam yapılmaya devam edildiğini ve kesinlikle çocukları, kadınları ve masumları öldüren işgal rejimine destek verenlerin reklamının olmaması gerektiğini söyledi.

"Müslümanın namaz ve oruç gibi boynuna farz olan, işgal rejiminin mallarını boykot etmektir"

Ahmet Kayra

Birlik olmadan ve Müslümanlar olarak da Allah'ın ipine sımsıkı sarılmadan Yahudilerle mücadele edilemeyeceğine dikkat çeken Ahmet Kayra, " Bir Müslümanın namaz ve oruç gibi boynuna farz olan, işgal rejiminin mallarını boykot etmektir. Onların mallarını alan Müslümanlar onların katliamlarına da ortaktırlar. Bir Müslümana yakışan onlarla ilişkisini kesmektir. Türkiye ve İslam ülkeleri ile birlikte cihad etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar silahla değil, elleriyle boğmaya giderse işgalcileri yok eder"

Ramazan Taş

Eğer hakiki bir Müslüman ümmeti olmuş olsaydık, Filistin'de yaşanan katliamların olmayacağını ifade eden Ramazan Taş, "Müslümanlar silahla değil, elleriyle boğmaya giderse işgalcileri yok eder ama Müslümanlık yok. Allah'ın korkusu kalmamış." şeklinde tepki gösterdi.

"Devlet, yerel ve ulusal medya boykota destek olmalı"

Erol Beytekin

Türkiye halkının israil mallarını boykot etmesine sevindiğini ifade eden Erol Beytekin, bu çemberin daha fazla büyümesi gerektiğini, devletinde bir adım atarak israil mallarını Türkiye'ye sokmaması ve yerel ve ulusal medyanın da reklamlarında israil mallarına boykot uygulayarak halka destek olmaları çağrısında bulundu.

Filistin'de yaşanan katliamların Yahudi ve Hristiyanların başına gelmesi durumunda, Avrupa ülkelerinin kıyameti koparacağına dikkat çeken Muhittin Kirvan, Müslümanların hangi şartlarda bulunuyorlarsa bulunsunlar ellerinden ne geliyorsa Filistin halkına destek olmaları ve işgal rejiminin mallarına da ambargo uygulanması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler