Malatya’da Gazze yararına açılan kermese yoğun ilgi

Gazze yararına açtıkları kermese halkın yoğun katılım gösterdiğini belirten Yetimler Vakfı Kadın Kolları Malatya Temsilcisi Zeliha Doğru, açtıkları resim sergisiyle de işgalci siyonist rejimin Filistin’de yaptığı zulmü gözler önüne sererek, halkı bilgilendirdiklerini söyledi.

Ekleme: 08.11.2023 20:25:04 / Güncelleme: 08.11.2023 20:39:33 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin 33 gündür Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım devam ederken, şimdiye kadar 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 kişi şehit olurken, on binlerce yaralının yanı sıra enkazların altında ise binlerce kişinin olduğu belirtiliyor.

Elektrik, su, doğal gaz ve yakıtın kesildiği kentte, işgalci rejimin saldırıları sonucu 16 hastane ile 34 sağlık merkezinde hizmet tamamen durmuş durumda.

Türkiye’de Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı’nın da aralarında bulunduğu birçok yardım kuruluşu, Gazze’ye yardım ulaştırabilmek için başlattıkları yardım kampanyalarıyla adeta seferberlik ilan ettiler.

Türkiye geneli Gazze için yardım kampanyası başlatan Yetimler Vakfı, birçok şehirde olduğu gibi Malatya’da da kermes çadırı ve resim sergisi açtı.

Merkez Battalgazi ilçesi Karagözlüler Camii bahçesinde açılan kermes ve resim sergisine halk, yoğun ilgi gösteriyor.

Yetimler Vakfı Kadın Kolları Malatya Temsilcisi Zeliha Doğru, açtıkları kermesle Gazze’deki kardeşleri için yardım topladıklarını, açtıkları resim sergisiyle de işgalci siyonist rejimin Filistin’de yaptığı zulmü gözler önüne sererek, halkı bilgilendirdiklerini söyledi.

“Cumartesi gününe kadar buradayız ve halkımızın desteğini bekliyoruz”

Yetimler Vakfı Kadın Kolları Malatya Temsilcisi Zeliha Doğru, "Gazze’de kardeşlerimiz, işgalci siyonist çetelerin yıllardır yaptıkları zulümlerinden dolayı kıyam ettiler ve şu an da işgalcilere karşı direniyorlar. Kardeşlerimiz orada direnirken bizim de burada bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bizlerde Yetimler Vakfı Malatya Temsilciliği olarak, Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde hem kermes hem de resim sergisi açtık. Açtığımız kermesle bir nebzede olsa kardeşlerimize bir faydanın dokunmasını sağlamaya çalışıyoruz ve açtığımız sergiyle de işgalci israilin Filistin’de yaptığı zulmü gözler önüne sererek halkımızı bilgilendiriyoruz. Kermese gelenler, yemekleri alıp bağışta bulunuyorlar. Bazıları da bir şey almadan direk bağış yapıyor. Bazıları ise katkı olsun bir şişe su alıp 200 TL bırakıyor. Birçok bacımız evde yemek, sarma, pasta, kurabiye, baklava gibi yemek ve tatlı çeşitlerini yapıp buraya getirerek kermese bağışta bulunuyorlar. Bu konuda halkımız çok duyarlı, Rabbim kendilerinden razı olsun. Kermese yoğunluk var, pazartesi günü açtık ve cumartesi gününe kadar buradayız. Halkımızın desteğini bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler