Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekti

İşgalci siyonist rejimin Gazze’de yaptığı soykırıma tepki gösteren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazze’de 30 günü aşkın süredir insanlık ve savaş suçunun işlendiğini ve bu zulmün sona ermesi için Türkiye’nin elinden geleni yaptığını ve yapmaya devem edeceğini söyledi.

Ekleme: 07.11.2023 14:55:08 / Güncelleme: 07.11.2023 14:58:03 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi program ve açılışa katılmak üzere sabah saatlerinde Malatya'ya geldi.

İlk olarak Malatya Valiliğini ziyaret eden Yılmaz, burada Vali Ersin Yazıcı ve il protokolü tarafından karşılandı.

Valilik ziyaretinin ardından, Yılmaz başkanlığında "Afet Koordinasyon" toplantısı gerçekleştirildi.

Yılmaz, toplantının ardından Büyükşehir Belediyesine geçerek, burada iş insanlarıyla bir araya geldi.

"Gazze'de yaşanan insanlık ve savaş suçunu görmek için insan olmak yeter"

Konuşmasına işgalci siyonist rejiminin Gazze'de yaptığı soykırıma tepki göstererek başlayan Yılmaz, "Gazze'de 30 günü aşkın süredir insanlık suçu işleniyor, savaş suçları işleniyor. Bunu görmek için Gazzeli, Filistinli olmaya gerek yok. Müslüman olmaya da gerek yok. İnsan olmak yeter. Gazzeliler bir taraftan açlıkla diğer taraftan ağır bombardımanla kıyıma uğratılmaktadır. Binlerce sivili hedef alan bu katliamın önüne geçilmesi şu anda insanlığın en önemli, en öncelikli meselesidir. Bizim de en öncelikli meselemizdir. Bunun için en hızlı şekilde ateşkesin sağlanması ardından da kalıcı barışa giden yolun açılması gerekmektedir. Türkiye her zaman olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerinin yanındadır. Filistin davasının sonuna kadar arkasındadır. İnsani yardımlar anlamında öncü bir ülke olduk. Bu süreçte Mısır'a çok sayıda uçakla yardım iletildi. Refah sınır kapısından imkân oluştukça oradaki mazlum halka, zulüm altında olan halka destek olmak için her türlü gayreti sarf ediyoruz." diye kaydetti.

"2024 yılı için bir trilyon 28 milyar lira ödeneğin bütçemize koymuş durumdayız. Bunu deprem illerimizde yine harcayacağız"

Deprem sonrası Malatya'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yılmaz, "22 bin civarında konutun inşaatı devam ediyor. Gerek şehir merkezinde gerek kırsalda yıl sonu itibariyle 4 binden fazla konutumuzu yıl sonuna kadar teslim etmiş olacağız. Çok şükür açta açıkta hiçbir vatandaşımız yok, hepsi konteynırlarında belli standartlarda ihtiyaçları gideriliyor. En hızlı şekilde hak sahipliği çalışmalarını tamamlama gayreti içindeyiz İnşallah yakın zamanda bu çalışmalar bitmiş olacak. Tabii bazı itiraz süreçleri var onları da elimizden geldiğince hızlandırıyoruz. Türkiye bu yıl ve gelecek yıl ağırlıklı olmak üzere depremin yaralarını sarmaya 3 trilyondan fazla para harcadı. 2023'te 762 milyar lira yönetim olarak deprem bölgesine kaynak ayırdık, gelecek yıl yani 2024 yılı için ise bir trilyon 28 milyar lira ödeneğin bütçemize koymuş durumdayız. Bunu deprem illerimizde yine harcayacağız. İnşallah bunları tamamladığımızda eskisinden de daha güçlü bir şekilde bu illerimiz yoluna devam edecek." diye belirtti. (İLKHA)