Bolu Dağı Tüneli'nin toplam uzunluğu 3 bin 115 metre oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yenilenen Bolu Dağı Tüneli'nin uzunluğunu 3 bin 115 metreye çıkardıklarını belirterek, "Böylece tünel portalının uzatılmasıyla, meydana gelebilecek olası heyelan oluşumunun olumsuz etkilerini ortadan kaldırdık" dedi.

Ekleme: 07.11.2023 12:52:04 / Güncelleme: 07.11.2023 12:52:04 / Güncel
Destek için 

Yenilenen Bolu Dağı Tüneli'nde incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, özellikle son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak mevsim normallerinin çok üstünde yağışlarla karşılaşıldığına, sel ve toprak kayması gibi olumsuz etkilere maruz kalındığına dikkati çekti.

Otoyolun Ankara istikametinde erişim sağlayan platformunda 3 bin 25 metrelik tünel portalını çelik konstrüksiyon olarak 90 metre uzattıklarını ifade eden Uraloğlu, şu bilgileri verdi:

"Tünelin toplam uzunluğunu 3 bin 115 metreye çıkardık. Böylece tünel portalının uzatılmasıyla, meydana gelebilecek olası heyelan oluşumunun olumsuz etkilerini ortadan kaldırdık. Yine 3 adet viyadükte 5 adet derz değişimiyle derzlerin üzerine sıvı membran uygulaması yaptık. Orta refüjdeki beton bariyerleri de 3 kilometre boyunca yeniledik. İnşallah bundan sonra olası yoğun yağış döneminde bu kesimde daha önce yaşadığımız olumsuz durumların hiçbirini yaşamayacağız. Bolu Dağı geçişinde bu nedenlerden trafik kesintisi görmeyeceğiz."

Etiketler: