Malatya’dan İncirlik Üssüne gidecek araç konvoyu yola çıktı

İHH öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, oluşturulan araç konvoyu Adana’daki ABD’nin İncirlik Üssüne gitmek üzere dua ve tekbirler eşliğinde hareket etti.

Ekleme: 05.11.2023 14:09:23 / Güncelleme: 05.11.2023 14:20:55 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya’da İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde ve diğer STK’ların desteğiyle ‘Filistin İçin Özgürlük Konvoyu’ düzenlendi.

Sümer Caminde kılınan Sabah Namazı sonrası Büyükşehir Belediyesi arkasındaki otoparkta bir araya gelindi.

İHH İnsani Yardım Derneği Malatya Başkan Yardımcısı Bilal Durman, burada yaptığı açıklamada, işgalci siyonist rejiminin dünyanın gözü önünde soykırım gerçekleştirdiğini söyledi.

Durman, “Yaşadığımız asır maalesef bir insanın bünyesinin kaldıracabileceğinden çok daha fazla kan ve gözyaşına sahne oluyor. Filistin, Suriye, Afganistan, Irak ve daha birçok coğrafyada sivillere uygulanan zulüm politikaları tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Haftalardır soykırımların yaşandığı Gazze, bu zulüm politikalarının geldiği son noktadır. İşgal rejimi, tüm dünyanın gözü önünde, tüm dünyanın gözünün içine baka baka, 2 buçuk milyon insanın yaşadığı Gazze’deki sivilleri, kadın, çocuk ve yaşlı demeden katletmekte, hayatta kalanlara ise yaşam hakkı tanımamaktadır. Hastaneler, mülteci kampları, okullar, fırınlar, aşevleri ve aklınıza gelebilecek daha birçok yer saldırıya uğramış, Gazze’deki alt ve üst yapı işgalci israil tarafından tamamen çökertilmiştir.” diye belirtti.

Refah sınır kapısından kısıtlı geçen yardımların Gazze’nin ihtiyacının yüzde 3’ünü dahi karşılayamadığına dikkat çeken Durman, “İşgalciler tarafından elektrik, su ve iletişimin kesildiği Gazze’de hastanelerdeki yaralıların tedavileri ilkel yöntemlerle, zor şartlar altında yapılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca bu hastaneler çok sayıda kadın ve çocuğun sığındığı adeta bir mülteci kampına dönüşmüştür. Buna rağmen hastaneler dahi bombalanmaktadır.” dedi.

Durman, şöyle devam etti: “7 Ekim tarihinde İsrail’in Gazze’ye başlatmış olduğu saldırıların üstünden 29 gün geçti. Bu süreçte Gazze’ye 18 bin ton bomba atıldı. Bu oran 2. Dünya savaşında Hiroşima’ya atılan bombanın 1 buçuk katı büyüklüğündedir. 25 bine yakın sivil yaralandı. 10 bine yakın sivil şehit oldu. Bir buçuk milyon insan yerinden edildi. Çok sayıda sağlık görevlisi, arama kurtarma gönüllüsü ve basın mensubunun da hayatını kaybettiği saldırılar durmuyor. Şiddeti ise her geçen gün daha da artıyor.”

İşgalci siyonist rejiminin soykırım politikaları; Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından Afrika’ya kadar, din, dil, ırk fark etmeksizin 'ben insanım' diyen tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin tepkisine yol açtığına vurgu yapan Durman, “Dünyanın dört bir yanında kitlesel eylemler yapılıyor. Türkiye’de de 81 ilimizde 28 gündür Gazze için ayaktayız. Milyonlarca insanın haykırdığı 'israil zalimdir' söylemleri ise maalesef dünya barışını sağlama görevi üslendiklerini iddia eden ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi birçok batı ülkelerinin yöneticileri tarafından duymazdan gelinmekte ve israil’e destekleriyle kadınları, çocukları katletmeleri için tam destek verdikleri görülmektedir. Ukrayna’daki sivil ölümleri bahane ederek tüm dünyayı savaşa sürüklemeye kalkan batı ülkelerindeki yöneticiler bugün sadece 29 günde 10 bin üzeri kişinin katledildiği Gazze’de çocukları terörist ilan etmektedir. ABD’nin Irak, Afganistan ve Suriye’de yakın tarihte işlediği katliamlar unutulmamıştır. Bu gün de aleni desteğiyle Gazze’deki katliamın bir numaralı sorumlusu israil ile birlikte ABD’dir. ABD’nin israil ile başı çektiği şer ittifakı, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyadaki bir çok ülkeyi işgale teşebbüs etmektedir. Sivil akıl her şeyin farkındadır. Sivil vicdan ise her ülkede, her şehirde, her caddede, her sokakta en gür şekilde gerçekleri haykırmaya devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Durman, son olarak şunları kaydetti:

“Bu amaçla, ABD, israil ve onların taşeronluklarını yapan ülkelerin yöneticilerine meydan okumak için bu gün Malatya’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından ‘Rotamız İncirlik, Yükümüz İnsanlık’ diyerek Adana İncirlik üssüne doğru yola çıkıyoruz. Türkiye’nin 4 bir yanından gelen binlerce araç ile saat 14:00 de İncirlik Üssünde buluşacağız. İnanıyoruz ki bizim bu hareketimiz dünya genelinde ABD’nin başındaki kuklaların ve taşeronlarının layık oldukları muameleyi görmeleri için bir kıvılcım olacak. Bu kıvılcım ise Filistin için bir özgürlük ateşine dönüşecek. Yumruklarımız sıkı, sesimiz gür, inancımız tam, amacımız net. Söylemimiz tek. Filistin Özgür olana kadar, mazlumların yanında olmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz. Konvoyumuzun hayırlara vesile olmasını ve Filistin’e umut olmasını rabbimizden niyaz ediyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından yaklaşık 80 araçlık konvoy, yapılan dua ve getirlen tekbirler eşildiğinde yola çıktı. (İLKHA)