Şanlıurfa’da yüzlerce araç, İncirlik Üssü için yola çıktı

Adana İncirlik Üssü’nde bugün yapılacak olan işgal rejimi ve destekçisi ABD’yi telin etmek isteyen yüzlerce Kudüs sevdalısı konvoy şeklinde Şanlıurfa’dan yola çıktı.

Ekleme: 05.11.2023 12:09:25 / Güncelleme: 05.11.2023 12:13:52 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

İncirlik Üssü’ne gitmek için Karaköprü ilçesi Buluntu Hoca Bulvarı üzerinde toplanan 500 araçlık konvoyda bulunan yaklaşık 3500 civarı Kudüs sevdalısı vatandaşa Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı. 

İHH tarafından konvoya katılan araçlara Filistin-Türkiye bayrağı dağıtıldı.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, burada bir basın açıklaması okudu.

"Refah Sınır Kapısı’ndan kısıtlı geçen yardımlar, Gazze’nin ihtiyacının yüzde 3’ünü dahi karşılayamamaktadır"

Atila yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız asır, maalesef bir insanın bünyesinin kaldırabileceğinden çok daha fazla kan ve gözyaşına sahne oluyor. Filistin, Suriye, Afganistan, Irak ve daha birçok coğrafyada sivillere uygulanan zulüm politikaları, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Haftalardır soykırıma varan saldırıların yaşandığı Gazze, bu zulüm politikalarının geldiği son noktadır. Apartheid rejimi, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka 2,5 milyona yakın insanın yaşadığı Gazze’deki sivilleri kadın, çocuk ve yaşlı demeden katletmekte, hayatta kalanlara ise yaşam hakkı tanımamaktadır. Hastaneler, mülteci kampları, okullar, fırınlar, aşevleri ve aklınıza gelebilecek daha birçok yer saldırıya uğramış, Gazze’deki altyapı ve üstyapı, işgalciler tarafından tamamen çökertilmiştir. Refah Sınır Kapısı’ndan kısıtlı geçen yardımlar, Gazze’nin ihtiyacının yüzde 3’ünü dahi karşılayamamaktadır. Elektrik, su ve iletişimin kesildiği Gazze’de hastanelerdeki yaralıların tedavileri, ilkel yöntemlerle zor şartlar altında yapılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca bu hastaneler, çok sayıda kadın ve çocuğun sığındığı adeta birer mülteci kampına dönüşmüştür. Buna rağmen hastaneler dahi bombalanmaktadır." dedi.

"Çok sayıda basın mensubunun da hayatını kaybettiği saldırılar durmuyor"

Atila, 7 Ekim tarihinde işgalcilerin Gazze’ye başlatmış olduğu saldırıların üzerinden 28 gün geçtiğini söyleyerek bu süreçte Gazze’ye 18 bin ton bomba atıldığını ve bu oranın İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan bombanın bir buçuk katı büyüklüğünde olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu saldırılarda 10 bine yakın sivil, hayatını kaybederken 25 bine yakın sivil ise yaralandı. 1,5 milyon kişi yerinden edildi. Çok sayıda sağlık görevlisi, arama kurtarma gönüllüsü ve basın mensubunun da hayatını kaybettiği saldırılar durmuyor, şiddeti ise her geçen gün daha da artıyor  Ne Gazze, ne de Filistin sadece bugünün meselesi değildir. İşgalcilerin soykırım politikaları Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından Afrika’ya kadar din, dil, ırk farkı gözetmeksizin 'ben insanım' diyen tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin tepkisine yol açtı. Dünyanın dört bir yanında kitlesel eylemler yapılıyor. Türkiye’de de 81 ilimizde, 28 gündür Gazze için ayaktayız… Milyarlarca insanın haykırdığı 'israil zalimdir' söylemi ise maalesef dünya barışını sağlama görevini üstlendiklerini iddia eden ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi birçok batı ülkesinin yöneticileri tarafından duymazdan gelinmekte, israile bebekleri ve kadınları katletmesi için tam destek verdikleri görülmektedir. Ukrayna’daki sivil ölümlerini bahane ederek tüm dünyayı savaşa sürüklemeye kalkan batı ülkelerindeki yöneticiler, bugün sadece 28 günde 10 bin kişinin katledildiği Gazze’deki çocukları terörist ilan etmektedir."

"Gazze’deki katliamın bir numaralı sorumlusu israil ile birlikte ABD’dir"

ABD’nin Irak, Afganistan ve Suriye’de yakın tarihte işlediği katliamların unutulmadığını aktaran Atila, "Bugün de aleni desteğiyle Gazze’deki katliamın bir numaralı sorumlusu israil ile birlikte ABD’dir. ABD’nin israil ile başı çektiği şer ittifakı, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyadaki birçok ülkeyi işgale teşebbüs etmektedir. Sivil akıl, her şeyin farkındadır. Sivil vicdan ise her ülkede, her şehirde, her caddede, her sokakta en gür şekilde gerçekleri haykırmaya devam edecektir. Bu amaçla ABD, israil ve onların taşeronluğunu yapan ülkelerin yöneticilerine meydan okumak için bugün Şanlıurfa’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkıyoruz. 'Rotamız İncirlik, Yükümüz İnsanlık' olacak." şeklinde konuştu.

Atila son olarak şunları söyledi:

"Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce araç, on binlerce vicdan sahibiyle bugün 14:00’da İncirlik Üssü’nde buluşacağız. İnanıyoruz ki bizim bu hareketimiz, dünya genelinde ABD’nin başındaki kuklaların ve taşeronlarının layık oldukları muameleyi görmeleri için bir kıvılcım olacak. Bu kıvılcım ise Filistin için bir özgürlük ateşine dönüşecek. Yumruklarımız sıkı, sesimiz gür, inancımız tam, amacımız net, söylemimiz tek Filistin Özgür olana kadar mazlumların yanında olmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz." (İLKHA)

İlgili Galeriler