Siirt Müftülüğü tarafından Filistin yararına kermes

Siirt İl Müftülüğü, Filistin yararına yardım kermesi düzenledi. Güres caddesine kurulan stantlarda, 4 gün boyunca düzenlenecek kermesten gelen gelir, siyonistlerin bombaları altında evsiz kalan Filistinlilere ulaştırılacak.

Ekleme: 04.11.2023 17:05:05 / Güncelleme: 04.11.2023 17:09:49 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürmekte olduğu vahşi saldırılar neticesinde oluşan ağır tahribat ve mağduriyetleri giderme adına başlatılan yardım çalışmaları çerçevesinde, Siirt Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı, merkez Güres caddesi Sancaklar orta okulu önünde kermes açarak yardım kampanyası düzenledi.

Gelirinin Filistin'e gönderileceği kermeste, İl Müftülüğü Kur’an Kursu hocaları, öğrencileri ve kadınların hazırladığı yemek, tatlı ve el işleri satışa sunuldu. 4 gün boyunca açık olacak yardım kampanyasında toplanan gelirler, Filistin’e ulaştırılacak.

"Filistinli kardeşlerimize yardım noktasında duyarlılık ve hassasiyet gösterelim"

Gazze'de dünya tarihinin en ağır imtihanının yaşandığını ifade eden Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Filistinli kardeşlerimize yardım noktasında duyarlılık ve hassasiyet göstermeleri noktasında Siirt halkına çağrıda bulundu.

Filistinli, Müslümanlara yardım etmenin bir sorumluluk olduğunu ifade den Pinal, "Ağlıyoruz ama ağlatamıyoruz, hissediyoruz ama hissettiremiyoruz, acımızı yüreğimize gömmekle olmayacak sadece elimizden gelen bütün maddi manevi fedakârlığı yaparak onları dualarımızda eksik etmeyeceğiz. Bu şekilde birlik ve beraberliğimizi sağlamış olacağız. Siirt il Müftülüğü ve Diyanet Vakfı iş birliğinde bugün başlamak üzere 4 gün sürecek akşam 21.00'a kadar devam edecek bir kermes düzenledik. Yardımlar da kabul ediliyor. Özellikle Kur'an Kursu Hocalarımızın kendi elleriyle hazırladıkları yiyecek ve içecekleri maddiyata dönüştürerek Filistin, Gazze'deki kardeşlerimize ulaştıracağız. Allah'ın yardım ettiği kulları kimse mağlup edemez. Her hâlükârda kazançlıdırlar, onların gidecekleri yer de cennettir." ifadelerini kulandı.

Siirt Müftülüğü ile Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu kermesi ziyaret eden Siirt Valisi Kemal Kızıkaya, Müftü Pinal ve Din görevlilerinin katılımyla Filistinli MÜslümanlar için duada edildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler