Battalgazi Belediyesi tarafından 400 sosyal konutun temeli atıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremde hak sahibi olamayan kiracıların ve ev alma imkânı olamayan vatandaşların bundan sonraki çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Ekleme: 04.11.2023 16:40:06 / Güncelleme: 04.11.2023 16:51:00 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘400 Battalgazi Sosyal Konutları’ projesi kapsamında Çamurlu Mahallesi'nde 200 konutun temeli atılırken, ileriki günlerde ise 200 konutun temelinin atılacağı belirtildi.

Battalgazi ilçesi Çamurlu Mahallesi'nde sosyal konutların yapılacağı alanda temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremde hak sahibi olamayan kiracıların ve ev alma imkânı olamayan vatandaşların bu gibi çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Güder, “6 Şubat’ta bir kıyamet yaşadık. ‘Hep söyleniyor deprem öldürmez, ama binalar öldürür.’ Bu, bizim için ciddi bir tecrübe oldu. Malum 24 Ocak 2020 Elazığ depremini yaşadık. Depremden etkilenen en önemli 4 ilçeden bir tanesi de Battalgazi idi. Şehit Fevzi Mahallesi'nde başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm kapsamında 674 konut, 18 iş yeri ve sosyal tesisleri Rabbime şükürler Eylül ayında hak sahiplerine teslim ettik. O gün bize karşı çıkanlar, bugün bize dua ediyorlar. Allah nasip ederse salı günü şehit Fevzi bölgesinde Cumhurbaşkanı yardımcımızın katılımlarıyla anahtar teslim törenini inşallah hep beraber gerçekleştirmiş olacağız.” diye kaydetti.

“Depremde hak sahibi olamayan kiracılar ve eğer ev alma imkanı olmayan vatandaşlarımızı İnşallah bundan sonraki çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedefliyoruz”

Güder, “Devletimiz bir tarafta yeni konutları inşa ederken yerel yönetimlerde bu taşın altına gövdesini koymalı. Uzun süredir bu çalışmalarımızı başlatmıştık. İnşallah tüm ekonomik girdileri Battalgazi belediyesi tarafından karşılanacak 200 konutun temelini bugün Çamurlu Mahallesi'nde atacağız. İnşallah ileriki günlerde ise cevre yolu altında 200 konutun temelini atacağız. Her 2 temeli burada birleştirelim dedik. Burada şunu hedefliyoruz. Özellikle depremde hak sahibi olamayan kiracılar ve eğer ev alma imkanı olmayan vatandaşlarımızı İnşallah bundan sonraki çalışmalarla konut sahibi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

“6 Şubat depremleriyle büyük bir sınav verdik, en büyük sınavı da binalarımızla veriyoruz”

6 Şubat depremleriyle büyük bir sınav verdiklerini belirten Vali Ersin Yazıcı, “En büyük sınavı da binalarımızla veriyoruz. Deprem değil bina öldürür gerçeğini bir kez daha bu temel atmada hatırlıyoruz. Dünyada artık şehirler yarışıyor. Yaklaşık 15 yıldır böyle bir konsept gelişti. Bu yarışta Malatya olarak 6 Şubat’tan önce biz de varız diyebilecek kapasitedeydi. Ben inanıyorum ki biz Malatya olarak dünyadaki şehir yarışından kopmadık, kopmayacağız. Kendi kategorimizde parmakla gösterilen şehir olma iddiamız devam edecek. Bu şehir en güzel şekilde imar edilecek. 24 binin üzerinde konutları ve ticari alanları kısa sürede tamamlayıp, şehrimizi ayağa kaldıracağız. Malatya’mız dünyadaki şehir yarışını sürdürecek. Burada güzel bir ekip var. Bu şehri en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Buna inancım tam sizlerin de inanmasını istiyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu’nun yaptığı duanın ardından konutların temeli atıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler