Siyonist rejimin vurduğu ambulansı "HAMAS'ın kullandığı" iddiasına yalanlama

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin, Şifa Hastanesi'nin girişindeki ambulansın HAMAS mensupları tarafından kullanıldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Ekleme: 04.11.2023 07:09:28 / Güncelleme: 04.11.2023 07:10:00 / Güncel
Destek için 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, "Siyonist rejimin hedef aldığı ambulansın Filistinli direnişçiler tarafından kullanıldığı iddialarını reddediyoruz. Siyonist rejim, her zamanki gibi sorumluluktan kaçmaya ve suçu Filistinli bir grubun üzerine yıkmaya çalışıyor." dedi.

Siyonist rejimin hava saldırısında iki ambulansı hedef aldığını, ambulansların ayrı noktalarda olduğunu belirten Kudra, saldırının planlanarak yapıldığını ve bu nedenle tam anlamıyla bir cinayet olduğunu dile getirdi.

Siyonist rejim, Şifa Hastanesi ana girişi ve yaralıları Refah Sınır Kapısı'na götürecek olan ambulans konvoyunu vurduğunu itiraf etmişti.

Sözde Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "karadaki askerlere saldırı hazırlığındaki HAMAS teröristlerini taşıyan ambulansın" hedef alındığı iddia edilmişti. (İLKHA)