Eraslan: "Pazar günü tüm halkımızı İncirlik'e bekliyoruz"

Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan, "5 Kasım 2023 Pazar günü saat 14.00'te zulmü bütün dünyaya duyurmak için tüm Adanalıları İncirlik üssünde yapılacak mitinge bekliyoruz" dedi.

Ekleme: 03.11.2023 13:55:05 / Güncelleme: 03.11.2023 14:12:01 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, İncirlik üssüne bir araç konvoyu ve protesto eylemi yapacaklarını duyurdu.

İHH Vakfı, Gazze'de yaşanan insani felakete duyarsız kalmamak ve sivil bir tepki oluşturarak zulmü tüm dünyaya duyurmak amacıyla Türkiye'nin tüm illerinden katılımla Adana'da İncirlik üssüne araç konvoyu düzenlenip miting yapılacak.

İşgal güçlerinin Gazze'ye başlattığı saldırıların bir ayı doldurduğunu hatırlatan Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

"İHH olarak zulmü bütün dünyaya duyurmak için bir eylem gerçekleştireceğiz"

Eraslan, "Dünyanın gözü önünde canlı yayında, göstere göstere bir soykırım ve büyük bir katliam yapılıyor. Okullara, camilere, hastanelere sığınan sivil insanların üzerine daha önce hiç denenmemiş veya kullanılması yasaklanmış bombalar yağdırılıyor. Yaş, cinsiyet, inanç gözetmeksizin sivil insanların üzerine füzeler atılıyor. Buna bir dur diyebilmek için biz de İHH olarak elimizi taşın altına koyup zulmü bütün dünyaya duyurmak için bir eylem gerçekleştireceğiz" dedi.

"Mitinge tüm halkımızı davet ediyorum"

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce aracın Cuma gününden itibaren yola çıkacağını ve 5 Kasım 2023 Pazar günü de Adana'da olacağını söyleyen Eraslan, "Asıl dileğimiz İsrail işgal güçleri ile tüm ekonomik ilişkilerin kesilmesi ve İncirlik üssünün yabancı askerlere kapatılmasıdır. Bunun gerçekleşmesi için ilk adımı atmak adına 81 ilimizden duyarlı on binlerce insan Adana'ya akın edecek. Araç konvoylarımız ile toplanacak ve saat 14.00'te Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde miting yapacağız. Genel Başkanımız Bülent Yıldırım'ın da katılacağı mitinge tüm halkımızı davet ediyorum." sözleriyle tamamladı. (İLKHA)