ABD’nin, işgal altındaki Filistin topraklarında askeri üssü olduğu iddiası

İşgalci ABD medyasında yer alan haberlere göre, siyonist işgal rejiminin varlığını inkar ettiği bir ABD askeri üssünün Necef bölgesinde yer aldığı iddia edildi.

Ekleme: 31.10.2023 13:19:29 / Güncelleme: 31.10.2023 13:19:29 / Dünya
Destek için 

İşgalci ABD'nin, İran başta olmak üzere işgal rejimine yönelik gelebilecek saldırıları önlem amacıyla bir gizli askeri üs kurduğu iddi edildi.

İşgal rejiminin, ilhak ettiği Necef Çölü’ndeki Har Keren Dağı'nın tepesinde yer alan “gizli bir üssün inşasına sessizce devam ettiği” belirtiliyor.

İddiaya göre, Necef Çölü’nde Gazze’ye 32 kilometre uzaklıkta yer alan "Site 512" kod adlı ABD üssünün, işgal rejimine yönelik olası füze saldırıları izleyen bir radar tesisi olduğu kaydedildi.

Ancak "Site 512"nin, 7 Ekim'de işgal rejimine yönelik binlerce roket fırlatıldığında, bunların hiçbirini algılamamasının nedenin, radarın İran'a odaklandığı bilgisine yer veriliyor.

İddia edilen haberde, işgalci ABD yönetiminin, "HAMAS'a karşı savaşta işgal rejimine asker gönderme planlanın olmadığını" açıklamasına karşılık, işgal rejiminde gizli bir ABD askeri varlığının zaten bulunduğuna dikkati çekildi.

ABD Savunma Bakanlığının, işgal rejimine "yaşam destek alanı” inşası için 2 Ağustos'ta yaptığı 35,8 milyon dolarlık bir sözleşmede, bu üsse dolaylı olarak atıfta bulunduğu aktarıldı.

Pentagon’un, kayıtlarında bu projeyi "dünya genelindeki gizli projelerden biri" olarak tanımlayarak, gerçek amacını gizlemek için çaba sarf ettiğine işaret edildi. 

Etiketler: