Rusya: Güney Donetsk istikametinde Ukrayna'nın 4 saldırısı püskürtüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Güney Donetsk istikametinde Ukrayna ordusunun 4 saldırısını püskürttüğünü, yaklaşık 130 askerin etkisiz hale getirildiğini ve 4 adet teçhizatın imha edildiğini duyurdu.

Ekleme: 29.10.2023 20:50:04 / Güncelleme: 29.10.2023 20:54:22 / Dünya
Destek için 

Doğu Askeri Grubu birliklerinin hava ve topçu kuvvetlerinin desteği ile Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin (DHC) 4 yerleşiminde Ukrayna ordusunun saldırılarını püskürttüğü kaydedilen açıklamada, 130’a yakın Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiği ve 4 adet teçhizatın imha edildiği bildirildi.

Kupyansk istikametinde etkili olan Batı Askeri Grubu birliklerinin Ukrayna ordusunun Harkov bölgesinde ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde (LHC) 2 saldırısını püskürttüklerini belirten bakanlık, Ukrayna ordusunun çatışmalarda 165 askerini ve 2 pikabını kaybettiğini iddia etti.

Krasnıy Liman istikametinde faaliyette bulunan Merkez Askeri Grubu birliklerinin de Ukrayna ordusunun iki saldırısını püskürttüğü belirtilen açıklamada, bu istikamette Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 70’e yakın askerini ve 4 adet teçhizatını kaybettiği bildirildi.

Zaporojye istikametinde Rus askerlerin Rabotino yakınlarında Ukrayna ordusunun insan gücünü vurdukları anlatılan açıklamada, düşman kayıplarının 40’a yakın asker bir Bukovel elektronik harp sistemi dahil toplam 11 adet teçhizat olarak gerçekleştiği vurgulandı.

Herson istikametinde ise yaklaşık 55 Ukrayna askerinin ve 4 teçhizatın etkisiz hale getirildiğinin altı çizildi.

Genel olarak son bir günde Rus hava kuvvetlerinin, İHA’ların, füze ve topçu kuvvetlerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin 124 bölgedeki insan gücünü ve teçhizatını vurduklarını aktaran bakanlık, hava savunma kuvvetlerinin ise Ukrayna’ya ait toplam 44 İHA’yı imha ettiğini duyurdu. (İLKHA)