Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Heniyye ile ilgili iddialara açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin "Diyarbakır'ın özgürlüğünü görmek isteriz" dediği iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Ekleme: 29.10.2023 09:09:19 / Güncelleme: 29.10.2023 09:19:43 / Güncel
Destek için 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2012'de dönemin Gazze'deki Filistin Hükûmetinin Başbakanı olan Heniyye, Türkiye'yi ziyaret ederek parti liderleri ile görüşmüştür.

Bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden ve AK Parti Grup Toplantısına katılan Heniyye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile de görüşmüştür.

Heniyye'nin, Demirtaş ile görüşmesinin ardından 'Heniyye, 'Diyarbakır'ı özgür görmek isteriz.' dedi.' iddiaları ortaya atılmıştır.

Ancak, iddiaları destekleyecek herhangi bir argüman sunulmamıştır. İddialara ilişkin Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Heniyye, 'Ankara'da parti liderleriyle yaptığım görüşme esnasında, Türkiye'nin içişlerini yakından veya uzaktan ilgilendiren hiçbir söz benden sadır olmamıştır.' ifadelerini kullanmıştır. Heniyye, ağzından ne böyle bir söz ne de buna benzer bir ifade çıkmadığını, görüşmelerdeki gündeminin tamamen Filistin meselesi olduğunu belirtmiştir." (İLKHA)