Umut Kervanı Elâzığ Derneği faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı

Umut Kervanı Elâzığ Derneği, eylül ve ekim aylarında kentteki ihtiyaç sahibi ailelere yaptıkları yardımları içeren faaliyet raporunu açıkladı.

Ekleme: 28.10.2023 20:35:07 / Güncelleme: 28.10.2023 20:35:58 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için 

Yurt içinde ve yurt dışında yoksul, yetim ve muhtaç ailelere gıda, elbise, kırtasiye, ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Umut Kervanı Vakfı, Elâzığ'da eylül ve ekim aylarında 612 ihtiyaç sahibi aileye yaklaşık 330 bin TL değerinde gıda yardımı yaptı.

Umut Kervanı Elâzığ Derneği Başkanı Nihat Bakşi, yaptıkları yardımlar hakkında bilgi vererek eylül ve ekim ayı faaliyetlerini aktardı.

Eylül ve ekim ayı içinde Elâzığ'da 600'den fazla aileye yardım yaptıklarını ifade eden Bakşi, "Elâzığ Umut Kervanı olarak yardımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıyoruz. Hayırseverlerimizden aldığımız yardımları, köprü görevi görerek muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Elâzığ Umut Kervanı olarak son iki ay içinde 612 aileye gıda yardımı yaptık. Yapılan yardımın nakdi değeri 330 bin TL değerinde." dedi.

Ardından yapılan yardımlar hakkında detaylı bilgi veren Bakşi, aynı zamanda Filistinli Müslümanlar için yardım topladıklarını belirterek hayırseverlere daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.

Bakşi, "Kudüs bizim için önemli bir yer. Ümmetin onurudur. Kudüs ve çevresi mübarek kılınan bir yerdir. Maalesef israil bugün o mübarek beldeye aralıksız saldırılar düzenliyor. Bizler de gücümüz nispetinde Gazze'deki Müslüman kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlatmışız. Yapılan bağışları onlara ulaştırıyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)