HAMAS'tan bu geceki bombardımana yönelik açıklama

Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, Gazze'ye yönelik yoğun bombardıman ve iletişim ve internetin kesilmesinin işgalin daha fazla katliamın peşinde olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Ekleme: 27.10.2023 22:05:35 / Güncelleme: 27.10.2023 22:38:54 / Dünya
Destek için 

HAMAS, işgalci rejimin bu akşam Gazze'ye karadan, havadan ve denizden yoğun bombardıman düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'yle iletişimin ve internetin kesilmesi ve yerleşim bölgelerine karadan, denizden ve havadan bombardımanın artırılmasının; işgalci rejimin, medyanın ve dünyanın gözünden uzakta, daha fazla katliam ve soykırım yapma niyetinde olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekildi.

Katliamların sorumlusunun işgalci rejimin yanı sıra Washington ve Batılı başkentler olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu çağrılarda bulunuldu:

"Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumu, halkımıza karşı işlenen suçların ve seri katliamların durdurulması için sorumluluk almaya ve derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.

Halkımızı Batı Şeria'nın, Kudüs'ün, 1948 topraklarının ve diasporanın neresinde olursa olsun, Gazze'ye destek için seferber olmaya, sivillere yönelik saldırı ve imha savaşını durdurmaya çağırıyoruz.

Kararlı Filistin halkımızın bu faşist politikalardan yılmayacağını, yiğit direnişinin, bu barbar saldırganlığı püskürtene, işgali topraklarımızdan ve kutsallarımızdan mağlup edene kadar kıyamdan ve mücadeleden vazgeçmeyeceğini beyan ediyoruz."