Yüzlerce motorlu Filistin için yola çıktı

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, Peygamber Sevdalıları'nın çağrısı ile bir araya gelen yüzlerce motorlu, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için motorlarıyla şehir turu düzenledi.

Ekleme: 27.10.2023 18:50:09 / Güncelleme: 27.10.2023 18:55:40 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Sultanbeyli'de Peygamber Sevdalıları'nın çağrısı ile bir araya gelen yüzlerce motorlu, Cuma namazının akabinde motorlarıyla kilometrelerce konvoy oluşturarak Sultanbeyli caddelerinde şehir turu attı.

Motorların bayraklarla, direnişe destek ve siyonizme lanet afişleri ile süslendiği konvoyu gören vatandaşların da sevgi ve destek gösterisinde bulunduğu görüldü.

Yoğun bir tevaccüh gören destek konvoyu, Sultanbeyli Merkez Camii önünde nihayete erdi.

Filistin, Türkiye ve Tevhid bayraklarının yanı sıra direnişe destek, siyonistlere lanet içerikli dövizler taşıyan motorsiklet sürücüleri, "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Ordular Aksa'ya", "HAMAS'a selam direnişe devam sloganları attı.

"Bu hain saldırılara sessiz kalmak; insanlık değerine, vicdanına ihanet etmek anlamına gelir"

Emre Özabay

Motorcular adına basın açıklamasını okuyan Emre Özabay, "İşgalcilerin Filistin halkını yönelik gerçekleştiren bu saldırıları, insan haklarına aykırı olduğu gibi biz Müslümanlar da derin endişe ile takip ediyoruz. Bu hain saldırılara sessiz kalmak; insanlık değerine, vicdanına ihanet etmek anlamına gelir. Filistin halkının maruz kaldığı acıları ve zorlukları kınamak; uluslararası topluluğa müdahale çağrısı yapmak için buradayız. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın yanındayız. Hain israilin Filistin'e yapmış olduğu saldırılar halkın yaşamını tehdit ederken, çocukların ölümü bizi içten yaralamıştır. Bu olaylar insan haklarını ihlal eden şiddet ve ölüm eylemleri içermektedir. Özellikle son zamanlarda Filistin'e atılan bombalar bizlerin acısına acı katmakta; kardeşlerimizin çaresizce, masumca öldürülmesi bizi üzmektedir. Bu durum İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne aykırıdır. Kudüs, Müslümanların istikbal ve istiklalidir. Buradan çağrı yapıyoruz: 'Ey zalim ve katil israil! mazlumun duası zalimi dile getirecektir. Mazlumun ahı seni yakacaktır, Filistin halkı kazanacaktır." dedi.

"Filistin yalnız değillidir, Mescid-i Aksa yalnız değildir, HAMAS yalnız değildir"

Peygamber Sevdalıları Sultanbeyli Temsilcisi Muhammed Kaçik

Basın açıklamasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları Sultanbeyli Temsilcisi Muhammed Kaçik, "Gazze'deki kardeşlerimizin direnişine destek olmak için bugün hem araç hemde motorize ekipler olarak Sultanbeyli genelinde uzun bir konvoy yaptık. Bu konvoyun Filistin'deki direnişçi kardeşlerimize bir nebze de olsa destek için yaptık. Filistin'de özellikle Gazze'de çoluk, çocuk demeden yapılan vahşice katliamları birkez daha kınıyor; Allah'ın laneti ile siyonizmi lanetliyoruz. Yıllardır Filistin halkına kan kusturan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ambargoların devam ettiği bu dönemde maalesef İslam coğrafyasında hala sessizlik var. Bizler bu sessizliği Sultanbeyli'de bir kere daha bozduk ve haykırıyoruz: Filistin yalnız değillidir, Mescid-i Aksa yalnız değildir, HAMAS yalnız değildir ve mücahitlerimiz yalnız değildir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler