Elazığ’da yayın yapan internet medyası siyonist işgalcilere tepki gösterdi

Elazığ’da yayın yapan yerel haber siteleri günlerdir Filistinli Müslümanlara yönelik siyonist işgal çetesi tarafından sürdürülen katliama ilişkin açıklama yaptı.

Ekleme: 27.10.2023 16:20:04 / Güncelleme: 27.10.2023 16:25:38 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için 

Elazığ’da yayın yapan 15 yerel haber sitesi adına Elâzığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Filistinli Müslümanlara yönelik siyonist işgal çetesi tarafından sürdürülen vahşeti kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Elâzığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği (ELMİYAD) Başkanı Erhan Bahçeci yaptı.

İşgalci siyonistler tarafından Gazze halkına 7 Ekim'den bu yana yapılan saldırıları büyük bir üzüntüyle izlediklerini ifade eden Bahçeci, "7 Ekim’den bugüne israil Ordusu tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen saldırıları büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. israil insan hakları ihlali yaparak çocuk, kadın, genç, yaşlı ayrımı yapmaksızın binlerce masum Filistinliyi katlederek büyük bir vahşete imza atmıştır. Filistin halkının maruz kaldığı acıları ve zorlukları derinden hissettiğimizi belirtmek isteriz. Uluslararası kamuoyunun bu insanlık dramına sessiz kalması bizleri ve vicdan taşıyan tüm insanlığı büyük bir hüzne boğmuştur. israilin Filistin topraklarındaki saldırılarına ve masum sivillerin katliamına son vermesi elzemdir. Özellikle Gazze şeridinde gerçekleşen bombardımanlar, birçok kişinin yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına sebep olmuştur. Bu saldırıların tamamı uluslararası hukuka ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Dernek olarak barış, adalet ve insan haklarına olan bağlılıklarını yüksek sesle yinelemek istediklerini belirten Bahçeci, "Filistinli Müslüman kardeşlerimizin acılarını yürekten paylaşıyor, israilin bu zulmünü lanetliyoruz. Öte yandan israilin Filistin'deki soykırımını belgeleyen meslektaşlarımızın da büyük zorluklar içerisinde görev yaptığını, israil ordusu tarafından gazetecilerinde hedef alındığını ve katlettiklerini gördükçe kahrolduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bölgede kalıcı barışın tesis edilmesi ve masum sivillerin ölmemesi adına tüm otoriteleri büyük bir çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kurulduğu günden bugüne Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren israil devletini şiddetle kınıyor, bu orantısız savaşın artık sona ermesini diliyoruz." dedi. (İLKHA)