İstanbul’a Gitmeden Önce Nasıl Bir Seyahat Planı Yapmalısınız?

...

Ekleme: 27.10.2023 10:36:09 / Güncelleme: 27.10.2023 10:36:09 / Tanıtım
Destek için 

İş ya da gezi gibi çeşitli amaçlarla İstanbul’a seyahat edecekseniz, titiz bir seyahat planlaması yapmanız gerekiyor. İstanbul, oldukça büyük bir kent ve hangi amaçla yola çıkacak olursanız olun plansız hareket etmeniz durumunda ciddi zaman kayıpları yaşayabilirsiniz. Peki, nasıl bir planlama yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?

Trafik Sorununu Gözden Kaçırmayın!

Öncelikle gideceğiniz yerleri belirlemekle başlamalısınız. Gezi amacıyla yola çıkacaksanız nereleri gezeceğinizi bir liste halinde hazırlayın. Olabildiğince birbirine yakın yerleri ardı ardına sıralayın ve bu sayede ulaşım için ayırmanız gereken zamanı da minimuma indirgeyin. İstanbul’da trafik probleminin artık neredeyse tüm şehirde geçerli bir sorun olduğunu unutmayın. Dolayısıyla gezeceğiniz yerleri önceden belirleyerek ve bu yerlerin birbirine yakın olacak şekilde sıralayarak trafikte daha az zaman geçirmeyi sağlayabilirsiniz.

İş amacıyla seyahat edecekseniz bu durumda yine trafik problemini göz önünde bulundurmanız gerekir. Gideceğiniz yere en hızlı ve en kolay şekilde nasıl ulaşım sağlayacağınızı da önceden araştırarak öğrenmenizde fayda var. Toplantı ya da konferans gibi etkinliklere katılım gösterecek olanların ise trafikte zaman kaybetme riskini de dikkate alarak seyahatini planlaması gerekir. Aksi halde geç kalmanız söz konusu olabilir.

Otelinizi Önceden Ayarlayın!

Kentte çok sayıda otelin olduğu doğrudur. Ancak bir yandan da mega kent çok fazla ziyaret edilen bir şehirdir. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor ve kimi zaman turist sayısında ciddi bir artış da olabiliyor. Dolayısıyla otellerin her an tam doluluk kapasitesine ulaşması riski de var. Özellikle bazı büyük etkinlikler ve organizasyonlar düzenlendiğinde otellere daha fazla talep olması da söz konusudur. Tüm bunları göz önünde bulundurarak olabildiğince erken dönemde otelinizi seçmeniz ve rezervasyon işleminizi gerçekleştirmeniz önemlidir.

Otel seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri de konumu olmalıdır. Otelin nerede olduğunu ve nasıl ulaşım sağlayabileceğinizi mutlaka öncesinde gözden geçirmelisiniz. Kentin dört bir yanında hizmet veren onlarca otel bulunuyor. Önemli olan ise hem rahat edebileceğiniz hem de kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz bir otele yönelmenizdir. Artık internetten online olarak da otel seçimi yapabilir ve yerinizi de yine online olarak ayırtabilirsiniz.

Yanınıza Alacağınız Eşyaları Belirleyin!

Seyahat öncesinde yanınıza almanız gereken eşyaları da belirlemenizde fayda var. Ağır ya da çok sayıda bavul ile yola çıkmanız önerilmez. Bu durumda seyahat konforunuzun sekteye uğrayacağını bilmelisiniz. Bunun yerine sadece gerekli olan eşyaları yanınıza almalısınız. Böylelikle daha az sayıda bavulla ve daha rahat bir şekilde yola çıkma şansını da yakalamış olursunuz. Elbette yanınıza alacağınız eşyaları belirlerken İstanbul’da kaç gün kalacağınız, hangi etkinliklere katılacağınız ve kentte hava koşullarının nasıl olduğu gibi bilgileri de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Uçak Biletinizi Erkenden Alın!

Eğer en uygun fiyatla uçak biletinizi almak istiyorsanız bu işlemi son güne bırakmayın. Uçak biletinizi olabildiğince erken dönemde satın alabilir ve daha az ödeme yapmanın konforundan faydalanabilirsiniz. Hangi havayolu firmasını seçtiğinizin ise büyük önem taşıdığını unutmayın. Bu noktada imdadınıza yetişecek olan Pegasus’un uçak bileti uygulaması olacaktır. Pegasus, İstanbul uçak bileti fiyatları konusunda en düşük rakamları görmenizi sağlıyor.

Ucuz uçak bileti almak isteyenler ve Pegasus ile konforlu bir şekilde seyahat etmek isteyenler öncelikle internet sitesine tıklıyor. Yıl boyunca uygulanan makul fiyat politikası çerçevesinde en düşük rakamlarla uçak bileti almak mümkün olduğundan sıklıkla seyahat edenler de soluğu Pegasus sitesinde alıyor. İnternet sitesi üzerinden güvenle uçak biletleri alabilir ve ödemenizi de sorunsuz bir şekilde, kolayca yapabilirsiniz.

Pegasus, yolcuların konforuna üst düzeyde önem veriyor. Aynı zamanda zamanında havalanıyor ve zamanında varıyor. Bu sayede seyahat planlamanızda uçuş seferlerinden kaynaklanan çeşitli sıkıntılar yaşanmasının da önüne geçiliyor. Uçak bileti almak için internet sitesini ziyaret ettiğinizde fiyatları da görme şansınız olacak. Pek çok havayolu firmasına göre çok daha düşük fiyatların geçerli olduğunu kendiniz de fark edeceksiniz.

Son olarak check in işleminizi de yine internetten online olarak yapabileceğinizi belirtelim. Biletinizi satın aldıktan sonra bu işlemi yapabilmek için havaalanına gitmeniz gerekmiyor. Online check-in işlemi sayesinde uzun süre sıra beklemeniz de gerekmiyor. Bu konuda daha fazla bilgi için internet sitesini ziyaret edin.

Etiketler: