Eritre'deki işgal rejimi üslerine saldırıda bir siyonist asker öldürüldü iddiası

Eritre'de işgal rejimine ait iki üssün saldırıya uğradığı, saldırıda bir siyonist askerin öldürüldüğü ileri sürüldü.

Ekleme: 27.10.2023 01:25:04 / Güncelleme: 27.10.2023 01:54:57 / Dünya
Destek için 

Lübnan merkezli El Meyadin TV'nin kendi kaynaklarına atıfta bulunarak verdiği habere göre Eritre'deki işgal rejimi kuvvetlerine yönelik, "Aksa Tufanı" operasyonuna denk gelen iki saldırı düzenlendi.

Kaynaklar, ilk saldırının Dahlak Takımadaları'ndaki bir işgal üssünde gerçekleştiğini, bir başka saldırının ise işgal rejiminin Kızıldeniz'de gözlem noktası aldığı Emba Soira Dağı'nın en yüksek zirvesini hedef aldığını belirtti. 

İşgal rejimi kuvvetlerinin yurt dışındaki en büyük üssü olan Dahlak Takımadaları'nda yoğunlaştığını ve hava filosunun çeşitli türlerde onlarca askeri içerdiğini aktaran TV kaynakları, bir siyonist subayın öldürüldüğünü bildirdi.

İki saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken ne Eritre ne de işgal rejimi yönetiminde resmi bir açıklama da henüz yapılmadı.

Yemen'deki Ensarulllah, işgalci rejimi uyarmıştı

22 Ekim'de Yemen'in Sana şehrindeki Ensarullah'a bağlı geçici hükümetin Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, Gazze'ye yönelik saldırının devam etmesi halinde işgal rejimine ait gemilerin Kızıldeniz'de hedef alınacağını bildirmişti.

Öte yandan son günlerde Aksa Tufanı operasyonuyla birlikte birçok ülkede işgalci siyonist rejim uyruklu kişileri hedef alan çok sayıda olay yaşanması da dikkat çekiyor.

21 Ekim'de Lefkoşa'nın Rum tarafında yer alan işgal büyükelçiliği yakınında patlama meydana gelmişti. Bundan önce de ayın 13'ünde Pekin'deki siyonist büyükelçiliğinde çalışan bir personel, dışarıda bıçaklanmıştı. (İLKHA)