HÜDA PAR Adana İl Başkanı Demir'den, "Konserleri iptal edin" çağrısı

İşgalci siyonist çetelerin yaptığı zulümlere sessiz kalmayacaklarını söyleyen HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, Filistin'de yaşanan ölümler sebebiyle yetkililere Adana'da yapılması planlanan etkinlikleri iptal edin çağrısında bulundu.

Ekleme: 26.10.2023 10:35:09 / Güncelleme: 26.10.2023 10:38:34 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Adana Gençlik Kolları'nın 5 Ocak Meydanı'nda açtığı destek çadırını ziyaret eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamu kurumları tarafından düzenlenmesi planlanan konser ve etkiliklere tepki gösteren Demir, komşu ülke Filistin'de Müslüman insanlar katledilirken bu tür kutlamalardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

"Yürüyüşleşirimizle, etkinliklerimizle sahadayız"

7 Ekim'de HAMAS'ın başlatmış olduğu "Aksa Tufanı" operasyonunun siyonizme karşı gerçek bir diriliş harekatı, müthiş bir operasyon olarak ifade eden Demir, "Biz de o gündür bugündür, kardeşlerimize destek amacıyla destek çadırları kuruyoruz. Yürüyüşleşirimizle, etkinliklerimizle sahadayız. Mitinglerimizle, faaliyetlerimizle Gazze'ye yani HAMAS'a, Müslümanlara, direnişe destek olmaları için çağrılarda bulunuyoruz. Bu maksatla geçen pazar günü Adana'da büyük bir miting, etkinlik yaptık. Aksa Tufan'ına Destek Mitingi yaptık ve halkımız, Adanalı kardeşlerimiz ciddi anlamda destek sağladılar." dedi.

Gazze'de bir soykırım yaşandığına dikkat çeken Demir, "Şu anda israil batının, Amerika'nın desteğiyle Müslüman kardeşlerimize, bebelerimize, annelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize dönük bir soykırım yaşatıyor Gazze'de ve biz bunları görüyoruz, seyrediyoruz. Yaptığımız iş, hükümetleri siyonizm ile olan bağlarını tamamıyla koparmaları yönündedir"  diye konuştu.

"Bu etkinlikler, bu kutlamalar neyin kutlamasıdır?"

Bir kesimin hiçbir şey yokmuş gibi davrandıklarını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte kanımıza dokunan bir mesele var. Birilerinin sanki hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeleri açıkçası kanımıza dokunuyor ki bu gayretullah'a dokunur. Orada hala onlarca bebeğimizi, çocuğumuzu, annemizi şehit veriyoruz. Bir soykırım yaşanıyor. Acımız her geçen gün katlanırken, büyürken, Adana'mızda, Türkiye genelinde sanki hiçbir şey yokmuş gibi hareket edilerek, bu kutlamaların, festivallerin yapılması… Allah muhafaza! Böyle bir şey olabilir mi? Ne oldu bize? Eskiden komşumuz öldüğünde üç gün televizyonumuzu açmazdık. Hele hele de bir genç veya çocuk öldüğünde bir hafta boyu sorgulamadan televizyon açılmazdı. Yanı başımızda kardeşlerimiz hem bizim için hem de bütün dünya Müslümanları için hunharca katledilirken, acımasızca katledilirken biz nasıl bu etkinlikleri yaparız, nasıl bir kutlama yaparız? Bu işin Allah'a bir hesap boyutu yok mu? Herkes aklını başına devşirsin. Acımız her geçen gün büyürken, buradan Sayın Valimize, yöneticilerimize, vekillerimize sesleniyoruz: 'Bu etkinlikleri kendi mecranızda, bu tip şeylere bulaşmadan, festivallere, kutlamalara bulaşmadan, sanatçılara bulaşmadan da yapabilirsiniz. Yani acımız ortada. Bu etkinlikler, bu kutlamalar neyin kutlamasıdır? Yazıktır, diyoruz. Bir an önce bu tip etkinliklerin, bu tip kutlamaların durması lazım. Yazıktır, diyoruz ve herkesi insafa, vicdana davet ediyoruz." (İLKHA)