Siirt'te Gazze için acil yardım kampanyası başlatıldı

Siyonist işgal rejiminin, Filistin’e yönelik yaptığı saldırılardan dolayı Yetimler Vakfı, Siirt'te Filistinli Müslümanlar için yardım seferberliği başlattı.

Ekleme: 25.10.2023 19:20:06 / Güncelleme: 25.10.2023 19:59:20 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

“Siyonist işgalcilerin Filistin’e bağlı Gazze Şeridi’nde devam eden saldırı ve katliamında binlerce masum insan hayatını kaybederken, binlerce insan da hem barınma hem açlık, susuzluk ve sağlık problemleri ile yüz yüze kalıyor.

Bu nedenle Yetimler Vakfı'nın Siirt'te başlattığı Gazze’ye Acil Yardım Seferberliğine hem büyükler hem de küçük çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Yardım standına gelen çocuklardan kimisi cebindeki harçlığını, kimisi de kumbarasında biriktirdiği paralarını bağışladı.

"Başlattığımız yardım seferberliğine Siirt halkı büyük bir teveccüh gösterdi "

Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Yetimler Vakfı yetkilisi Bülent Yüksek, "Türkiye geneli bütün illerde Yetimler Vakfı olarak yardım seferberliği başlattık. Elimizden geldiği kadar Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak istiyoruz. Allah'a şükrediyoruz, başlattığımız yardım kampanyasına Siirt halkı büyük bir teveccüh gösterdi. Halkın bu noktada bilinçli, duyarlı olması bizi mutlu etti.  Filistin halkının bütün yaraları sarılıncaya kadar standımız açık olacak. Halkımız, yardım yaparken duygusal bir şekilde şu cümleyi kurduğuna şahit oluyoruz: 'keşke elimizden fazlası gelse' yani şu anda halk elinden gelen nakdi yardımı teslim ediyor. Ama devletten de somut bir adım atmasını bekliyorlar." diye konuştu.

"Filistin'e gidemiyoruz ama elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyoruz"

Filistin'e destek amacıyla babasıyla yardım kutusuna topladığı harçlıklarını atan 4 yaşındaki Muhammed Eymen Yılmaz, "Babamla Filistinli Müslümanlar için kurulan yardım kutusuna para attım Filistin'e gidemiyoruz ama buradan onlar için maddi yardımda bulunabiliyoruz. Filistin'de çocuklar, anneler, babalar ölüyor, evleri yıkılıyor, onlara destek göndermeliyiz. Katil israil şunu bilsin ki 'Şuan babalarımız onları sadece vurdu bizi büyüyünce onları yok edeceğiz' katil israil bunu iyi bilsin." dedi.

"Madem Filistin'e gidemiyor, fiili destek sunamıyoruz bizler de onlara maddi destek olalım"

Filistin'e gidememenin bir bahane olmadığını ve maddi olarak ta destekte bulunulabileceğini ifade eden Efe Alhan, "Elimizden geldiği kadarıyla işgal altındaki Filistinli kardeşlerimize yardım etmeye çalışalım, tüm insanları buradan yardıma çağırıyorum. Madem Filistin'e gidemiyor, onlara fiili destek sunamıyoruz bizlerde onlara maddi destek olalım. Müslüman kardeşlerimizin hiçbir şeyleri kalmadı, evlerini, canlarını kaybettiler. Bizler sıcak yataklarımızda yatıyoruz. Kardeşlerimize yardım etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bütün Müslümanların ellerinden geldiği kadar Filistin halkına yardım etmesi gerektiğini ifade eden Alican Önerli, tüm İslam ülkelerine de yardım çağrısında bulundu. (İLKHA)

İlgili Galeriler