Gaziantep'te "Kudüs'e Sefer Var" temalı program düzenlendi

Hoşgör Kavaklık Şehbal Eğitim Derneği tarafından işgalci siyonistlerin Filistin'deki katliamlarına tepki göstermek ve işgalcilere karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı "Kudüs'e Sefer Var" temalı program düzenlendi.

Ekleme: 25.10.2023 18:09:35 / Güncelleme: 25.10.2023 23:32:15 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen programda, öğrenciler Kudüs için bir araya geldi.

Hoşgör Kavaklık Şehbal Eğitim Derneği hizmet binasında düzenlenen program ile işgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırıları tel'in edilirken, Filistin halkına ise destek verildi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkmak ve Filistin halkına da destek olmak için gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, "Kudüs ve Sorumluluklarımız" başlıklı bir seminer verdi.

Öğle namazını cemaatle namaz kılan öğrenciler, Filistin için dua ettiler. Öğle yemeğinde öğrencilere Kudüs mutfağından humus ve Filistin pilavı ikram edildi.

"Filistinli Peygamberler Panosu"nun yer aldığı programda öğrenciler, kefiye, sapan-taş, falafel, humus, Filistin bayrağı ve zeytin gibi simgelerin olduğu panoyu inceledi.

Programda öğrencilere "Filistin tarihi, yahudilik din anlayışı, ülkemizdeki siyonizm çalışmaları, sürdürülebilir boykot ve etkileri, sorumluluklarımız" başlıkları altında bilgiler verildi.

Programın sonunda ise öğrenciler "Kudüs için ben de varım" temalı fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler