İslami ilimlerde eğitimlerini tamamlayan 17 öğrenci icazetini aldı

Mardin'de İslami ilimler alanında eğitimlerini tamamlayan medrese öğrencileri için icazet töreni yapıldı.

Ekleme: 25.10.2023 16:45:06 / Güncelleme: 25.10.2023 16:52:07 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Işıklar (İbrahimi) Mahalle Medresesinde İslami ilimler alanında 17 öğrenci icazet almaya hak kazandı.

İcazet alacak 17 öğrenci için medrese binasında molla, STK temsilcileri ve öğrenci ailelerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Düzenlenen törende selamlama konuşması yapan Molla Zakir Özer, Alimlerin birleşmesinin her şeyden değerli, görüşleri ve nasihatlerinin dünyanın servetinden daha lezzetli ve ilmi hizmetlerinin de dünyevi tüm makamlardan daha yüksek olduğunu söyledi.

İcazet töreni münasebetiyle düzenlenen programda alimlerin bir araya gelmesini çok değerli bulduğunu belirten Molla Özer, "İlim değerli bir servet, Peygamberimiz Aleyhissalatuvesselam'dan mirastır. Amil alimler de insanları doğru yolu bulması için birer kılavuzdur. Perişan, hasta düşmüş, küfrün saldırılarına maruz kalmış bu ümmetin özgürlüğüne kavuşabilmesi medreselerde okuyan alimlerin kıyamıyla mümkündür. Buradaki birlikteliğimizin ilmin ve muhabbetin artmasına, ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum.

Molla Özer'in selamlamasının ardından Kızıltepe İlçe Müftüsü Abdullah Erdoğan ve Mardin İl Müftü Vekili Musa Çiftçi'nin teşekkür konuşmasıyla devam eden programda katılımcılara hitapta bulunan Molla Ali Özer, Kur'an-ı Kerim'den "De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir." ayetinin tefsirini yaparak Allah'ı sevmenin asıl manasının kalpten bir muhabbet duymak olduğunu söyledi.

Tefsirde geçen muhabbetin zikirdir ve anma olduğunun altını çizen Molla Özer, bunlar yapıldığı zaman da Allah'ın da o kimseye muhabbet besleyeceğini ve sevap yazacağını ifade ederek müfessirlerin bu ayeti tefsir ederken muhabbeti Peygamberimizin sünnetine uymak olarak aktardığına dikkat çekti.

Program, icazetlerin verilmesi ile sona erdi. (İLKHA)