Vedat Işıkhan: Çocuk işçiliği ile mücadele alanında kararlıyız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Ankara'da katıldığı İttifak 8.7 Ulusal Stratejik çalıştayında çocuk işçiliği ile mücadele mesajı verdi.

Ekleme: 25.10.2023 16:32:06 / Güncelleme: 25.10.2023 16:39:58 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İttifak 8.7 Ulusal Stratejik Çalıştayı'na katıldı.

Çalıştayı sosyal medya hesabından değerlendiren bakan Işıkhan, Türkiye'nin çocuklar için küresel politikaların oluşturulmasına ve uygulanmasına önemli katkılar sunan bir ülke olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:

Geleceğimiz olan çocuklarımız için küresel politikaların oluşturulmasına ve uygulanmasına önemli katkılar sunan bir ülkeyiz.


"Çocuk işçiliği ile mücadele alanındaki kararlılığımızı perçinliyoruz"

İttifak 8.7 ortaklığının rehber ülkesi olarak, çocuk işçiliği ile mücadele alanındaki kararlılığımızı perçinliyor ve dünya ülkelerine örnek oluyoruz. İnsanı merkeze alan bir yaklaşımla temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi ve korunması adına politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.


“Çocuk işçiliğine müsamaha gösterilmesi söz konusu olamaz”

Bakan Işıkhan, insanı odak alan ve geleceğe yatırım yapan bir ülkede çocuk işçiliğine müsamaha gösterilmesinin söz konusu olmadığının altını çizerek; insani kalkınma, temel insani haklar, emek ve hak kavramlarının tüm çalışmaların odak noktasını oluşturduğuna işaret etti.

 
Tüm diyalog mekanizmalarının etkin bir biçimde işletildiğini belirten Işıkhan, şöyle konuştu:

Uluslararası norm ve standartlara uyumlu, yeniliklere açık, insana yakışır bir çalışma hayatının, öncelikle çocuk işçiliği gibi insan haklarına aykırı bir durumun önlenmesinden geçtiğine inanıyoruz. Başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası alanda firmaların, insan haklarını gözeten ve çevreye duyarlı ticari faaliyetlerine ilişkin yasa çalışmaları da yine Bakanlığımızca dikkatle takip edilmektedir.


"Yaşanan gelişmeler çalışma hayatına önemli yükümlülükler getirdi"

Yaşanan gelişmelerin çalışma hayatında, insan haklarının korunmasına yönelik bilhassa özel sektöre önemli yükümlülükler getirdiğini aktaran Bakan Işıkhan, “İttifak 8.7 kapsamında bu konunun ele alınması hem uyum sürecimizi hızlandıracak, hem de bu yasal düzenlemelere hazırlık bakımından farkındalığın artırılmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.