Diri diri yanmaktan böyle kurtuldular

Samsun'un Canik ilçesinde iki katlı bir binanın zemin katında çıkan yangında evde bulunan üçü çocuk 5 kişiyi, pencerenin demir korkuluklarını kıran vatandaşlar kurtardı.

Ekleme: 25.10.2023 12:10:07 / Güncelleme: 25.10.2023 12:10:56 / Güncel
Destek için 

Gaziosmanpaşa Mahallesi Olcaytu Sokak'ta iki katlı binanın zemin katında Aysel Uysal'a ait evde çocukları Buğlem (3), Mehmet (2) ve Kemal'in (7) çakmakla oynaması nedeniyle yangın çıktı.

Bir anda yangının ilerlemesi üzerine anne ile eve misafir gelen komşusu Bahar Kurt ve çocuklar, dumandan zehirlenmemek için arka odaya kaçarak vatandaşlardan yardım istedi.

Çevredekiler, yangın nedeniyle çıkan zehirli gazlardan etkilenmeye başlayan anne ve 3 çocuğu ile komşusu Bahar Kurt'u, penceredeki korkulukları kırarak dışarı çıkardı.

Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Dumandan etkilenen Aysel Uysal, çocukları Buğlem, Mehmet ile Kemal ve komşusu Bahar Kurt, 112 Acil Servis ekiplerince Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasına götürülerek tedavi altına alındı.

İtfaiye ekipleri ise yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Çocukları ve annesini kurtaran mahalle sakini Mustafa Erdoğan, olay yerine geldiğinde yangının başladığını ve çocukların pencerede olduğunu belirterek, "O telaşla biz demir parmaklıkları kırdık çocukları dışarı aldık. Üç çocuğu çıkarttık, dumanın içinde bayağı kalmıştı ve etkilenmişlerdi. Demir parmaklıkları kırdığımız oda değil de diğer odada yangın çıkmıştı. Çocukları çıkarttıktan sonra ambulanslara götürdük." dedi.