İmam Hatip öğrencilerinden örnek davranış: sınıf sınıf gezip Filistin için yardım topladılar

Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden bir grup, Filistin direnişine destek olmak amacıyla okullarındaki sınıfları tek tek gezerek topladıkları yardımları Umut Kervanına teslim etti.

Ekleme: 24.10.2023 17:35:04 / Güncelleme: 24.10.2023 17:36:22 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları yoğun bir şekilde devam ederken dünyanın farklı coğrafyalarından destek mesajları gün geçtikçe artıyor.

Diyarbakır merkez Yenisehir ilçesi merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir araya gelen öğrenciler, aldıkları karar doğrultusunda Filistin halkına destek olmak amacıyla çalışma başlattı.

Yardim çalışması kapsamında öğrenci arkadaşlarından topladıkları 10 bin lirayı aşkın para ve bir öğretmenin infak ettiği altın kupeyi alan öğrenciler, Filistin'e ulaştırılmak üzere Diyarbakır Umut Kervanı yetkililerine teslim etti

Başlattıkları yardım çalışması hakkında konuşan öğrencilerden Yusuf Bark, yürüttükleri yardım çalışmasında desteklerini esirgemeyen tüm hayırsever arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

"Direnişe bizim de bir katkımızın olmasını istedik"

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırılarının 18 günü aştığını söyleyen Bark, "Orada Müslümanlar ölürken kimse bir şey yapmıyor, müdahale etmiyor. Bizlerde buna dayanamadık ve İmam hatip öğrencileri olarak 2 arkadaşımızla beraber kumbara çalışması başlattık. Herkes cebindeki parayı ortaya koydu, arkadaşlarımızı dolaştık, sınıf sınıf gezdik, onlardan da yardım topladık. Allah razı olsun kimse bizi boş çevirmedi." ifadelerini kullandı.

Okul hocalarının sunduğu anlamlı desteğe dikkat çeken Bark, "Hocalarımızda çalışmamıza destek sundu ve hatta bir hocamız kendi küpesini bizlere takdim etti. Bizler, bu topladığımız yardımları Umut Kervanı aracığıyla Filistin'e ulaştırmak istedik. İnşallah Gazze'li Müslümanlara bir merhem olur. Direnişte bizim de bir katkımızın olmasını ümit ederek en kısa sürede yardımımızın kendilerine ulaşmasını istiyoruz. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür eder, herkesten bu tür çalışmalar bekleriz." dedi.

"Halkımız yardımlaşma konusunda duyarlıdır, Allah sayılarını arttırsın"

Yapılan bu yardım çalışmasının manidar olduğunu altını çizen Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, "Yaklaşık 18 gündür israil terör çetesi Filistin halkına başlatmış olduğu saldırılarla oradaki halkı mağdur etmektedir. Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmamak ve mağduriyetlerini gidermek için yardım çalışmaları başlattık. Bu değerli öğrencilerimiz de kendi aralarında kumbara çalışmasını yapmışlar. 10 bin 200 TL nakdi para ve bir değerli hocamız da altın küpesini göndermiş. Allah onların hayırlarını kabul etsin." şeklinde konuştu.

Yardımlaşma konusunda toplumdaki duyarlılığa dikkat çeken Karadeniz, "Bizde bu yardımları en kısa zamanda oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bir nebze de olsa mağduriyetlerini gidermeye çalışacağız inşallah. Allah bu gibi duyarlı gençlerimizin sayısını arttırsın. Elhamdülillah halkımız bu konuda duyarlıdır. Ellerinden geleni yapıp bizleri de aracı ediyorlar." diye belirtti. (İLKHA)

İlgili Galeriler