HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: İslam ülkeleri terör şebekesini devlet olarak tanımaktan vazgeçmeli

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İslam ülkelerinin yöneticilerinin derhal siyonist terör şebekesini devlet olarak tanımaktan vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Ekleme: 24.10.2023 13:05:08 / Güncelleme: 24.10.2023 13:22:44 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Temsilciliği'nin, Filistin direnişine destek amacıyla Adana'da düzenlediği mitinge katılan HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İLKHA'ya verdiği röportajda, İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

Filistin'de soykırıma imza atan siyonistlere yaptırım uygulanması hususunda uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirten Ramanlı, bıçak kemiği delmeden acilen adım atılması gerektiğine vurgu yaptı.

"siyonist diplomatlar sınır dışı edilmeli"

İslam ülkelerinin derhal terör şebekesini devlet olarak tanımaktan vazgeçmesi gerektiğine dikkat çeken Ramanlı, "Adana'da Adanalılar ile beraber zulmü telin etmek için ve Filistinli kardeşlerimize destek vermek için burada bulunuyoruz. Parti olarak zaten Genel Başkanımız açıklamıştı. İslam ülkelerinin yöneticileri derhal ama derhal bu terör şebekesini devlet olarak tanımaktan vazgeçmeliler. Onlarla hiçbir diplomatik ilişki geliştirmemeliler. Diplomatik ilişki içerisinde olanlar diplomatlarını geri çağırmalılar ve siyonist diplomatları sınır dışı etmeliler. Bütün bir dünyada bu soykırıma imza atan siyonistlere yaptırım uygulanması hususunda uluslararası toplumu harekete geçirmeliler." dedi.

"Filistinliler haklı davasında asla yalnız bırakılmamalı"

İslam ülkelerinin siyonistlere yaptırım uygulaması gerektiğini vurgulayan Ramanlı, "Eğer Birleşmiş Milletler ya da caydırıcılık gücü olan herhangi bir uluslararası kurum yaptırım uygulama konusunda bir karar almıyorsa İslam ülkeleri kendileri yaptırım kararı alsın. Ambargo uygulasınlar. Bu ambargoya uymayan diğer devletlere de yaptırım uygulasınlar. Filistinlilerin haklı davasında onları asla yalnız bırakmamalılar." şeklinde konuştu.

"Bıçak kemiği delmeden acilen adımlar atılması gerekiyor"

İnsani dramın bir an önce sona ermesi için Filistin'e insani yardım koridorunun açılması gerektiğini söyleyen Ramanlı, "Hiçbir şey yapılamıyorsa bu insani dramın bir an önce sona ermesi için oraya insani yardım koridoru açmaları ve bu savaşı fiilen durdurmaları gerekiyor. Bu çağrımızı Türkiye'ye de Sayın Cumhurbaşkanımıza da İslam ülkelerini yöneten bütün liderlere de hep birlikte yapıyoruz. İnşallah bıçak kemiği geçmeden, bıçak kemiğe dayanmış durumda, bıçak kemiği delmeden acilen bu adımların atılması gerekiyor. Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Bir soykırım yaşanıyor, kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)