HÜDA PAR Ergani’de Gazze’ye destek yürüyüşü düzenledi

HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatı tarafından Gazze'ye destek yürüyüşü yapılarak, işgal rejiminin barbar saldırıları tel'in edildi.

Ekleme: 24.10.2023 11:25:05 / Güncelleme: 24.10.2023 11:31:55 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatı, ilçede Gazze için destek yürüyüşü yaptı. Basın açıklaması sonrası camiden başlayarak şehir merkezinden Dicle Üçyoluna kadar Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte vatandaşlar tarafından tekbirler getirilerek “Kahrolsun israil”, “Kahrolsun Amerika” telinleri edildi.

Basın açıklamasını yapan HÜDA PAR İlçe Başkanı Uğur Uşar, Mescid-i Aksa'nın Müdlümanlar için sıradan bir toprak parçası olmadığını vurguladı.

Uşar, "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zalimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safında yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz" dedi.

"Siyonist işgal rejiminin projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var." diyen Uşar, "Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz. Ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar. Siyonistlerin büyük israil projesine karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir büyük İsrail hayallerini kuran siyonistler şimdiye kadar yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi." İfadelerini kullandı. 

İslam ülkelerin liderlerinin ciddi adımlar atmaları gerektiğini vurgulayan Uşar, "Siyonist israil kınama, savaş hukuku gibi tabirlerden anlamıyor. Bu yüzden israilin anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlarla cezalandırmalıdır. Başta, israile karşı ekonomik, diplomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçilikler sınır dışı edilmelidir. Gazze'ye acil olarak insani yardım koridoru oluşturmalı. İlaç ve gıda tüm insanı yardımlar ulaştırılmalı. Başta Türkiye olma üzere tüm İslam ülkeleri, direniş hareketlerine askeri, istihbarat ve lojistlik destek vermelidir. Dünyanın dört bir yanında, israilin çocuk, kadın, yaşlı ve sivillerin katledilmesine seyirci kalmak istemeyip, israile karşı Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapmak isteyen halklara kolaylık sağlanmalıdır." dedi.

Uşar, "HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." diye konuştu.  (İLKHA) 

 

İlgili Galeriler