HAMAS lideri Heniyye: 7 Ekim, siyonist oluşumun güvenlik doktrinini çökertti

HAMAS lideri İsmail Heniyye, 7 Ekim'de Gazze'de başlatılan Aksa Tufanı'nı, dünyayı sarsan bir operasyon ve şanlı bir geçiş olarak nitelendirerek, askeri ve güvenlik açısından üstün olan siyonist oluşumun güvenlik doktrinini çökerttiğini söyledi

Ekleme: 22.10.2023 22:50:05 / Güncelleme: 22.10.2023 22:58:19 / Dünya
Destek için 

Heniyye, Ürdün'ün İrbid şehrinde Gazze'ye destek için miting düzenleyen halka bir mesaj gönderdi.

Ürdün halkını ve tüm Arap ve İslam halklarını üç şey yapmaya çağırdığını belirten Heniyye, bunların; Filistin'e ve direnişe destek mitinglerinin devam etmesi, direnişe ve Filistin halkını destek verilmesi ve mali cihad kapsamında acil insani yardım olduğunu sıraladı.

Ekim'de Gazze'de başlatılan Aksa Tufanı'nın önemine dikkat çeken Heniyye, 7 Ekim'i dünyayı sarsan bir operasyon ve şanlı bir geçiş olarak nitelendirerek, bunun çatışma tarihinde bir dönüm noktası ve olduğunu, istihbarat, askeri ve güvenlik açısından üstün olan siyonist oluşumun güvenlik doktrinini çökerttiğini kaydetti.

Heniyye, Gazze'deki direnişin iyi durumda olduğunu, komuta kontrol, saha kontrolü, askeri taktikler ve güvenlik brifingleriyle savaşı yönettiğini, Allah'ın izniyle zafer ve kurtuluşa doğru yürüyüşünü sürdürdüğünü vurguladı.

Heniyye, Aksa Tufanı'ndan sonra yaşananların eskisi gibi olmadığı, bazılarının bitti sandığı Filistin meselesinin artık tüm dünyanın birinci önceliği haline geldiğini kaydetti. (İLKHA)