Filistinli hemşirenin feryadı: EY DÜNYADAKİLER NEREDESİNİZ?

İşgalci katillerin katliamlarında görev yaptığı hastaneye gelen ölü bedenler karşısında ne yapacağını şaşıran bir hemşire dünyaya sitem etti. Filistinli hemşirenin yakarışı yürekleri dağladı. “Utanın! Utanın! Utanın! Ey dünyadakiler neredesiniz?” diyen hemşire, “Bizim kanımız diğerlerinin kanından farklı mı?” diyerek feryat etti.

Ekleme: 21.10.2023 02:49:04 / Güncelleme: 21.10.2023 02:49:04 / manşetler
Destek için 

Haber Merkezi

İşgalci çete abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda yaralanan Filistinlileri tedavi etmek için savaşın ilk anından bu yana durmaksızın çalışan Aksa Şehitleri Hastanesi hemşiresi, günlerdir yaşananlar karşısında feryat etti. Filistinli hemşire, insanlığa şöyle seslendi: “Neredeler, neredeler? Biz erkeklerin yardım etmesini istemiyoruz. Kadınların çocukların yanında durmasını istiyoruz. Söz söylemenin artık ne faydası var? Bunlar yaşanmamalıydı. Durum asla bu noktaya gelmemeliydi. Böyle olmaz, bu şekilde olmaz. Küçük çocuklar öldü. Çocuklar öldü. Kiminle konuşacağız? Bize bak dünya! Bizim de kanımız herkes gibi değerli. Utanın! Utanın! Utanın! Allah bize yeter. Çocukları ve büyükleri nereye koyamayacağımızı bilmiyoruz. Kadınların üstleri başları açıldı. Gençler ve yaşlılar öldü. Utanın! Dünyanın insanları… Allah’ım bize yardım et. Allah’ım hiçbir şeyimiz kalmadı. Allah bize yeter. Allah en iyi koruyucudur. Allah’tan daha yücesi yoktur. Ne diyebiliriz? Artık gücümüz kalmadı, yorulduk, ölüyoruz."

3 BİN 785 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 1524'ü çocuk, 3 bin 785 kişi şehit oldu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Kudra, ölen 3 bin 785 kişiden 1524'ünün çocuk 1000'inin ise kadın olduğunu aktardı. İşgalci çetenin saldırılarında yaralanan kişi sayısının 12 bin 493 olduğunu belirten Kudra, yaralılardan 3 bin 983'ünün çocuk, 3 bin 300'ünün ise kadın olduğunu ifade etti.

CİBALİYA MÜLTECİ KAMPI HEDEF ALINDI: 18 ŞEHİT

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, işgal rejiminin Cibaliya Mülteci Kampı’nda evleri hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, işgal güçlerinin, Enver Aziz Camii civarındaki evlere yönelik bombalı saldırısında en az 18 Filistinlinin şehit olduğu ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Görgü tanıkları da işgalci katillerin bombaladığı bölgede evlerin yıkıldığını, altyapının ciddi şekilde zarar gördüğünü ve onlarca kişinin enkaz altında kaldığını söyledi.

GAZZE'DE CENAZELERİ KOYACAK YER KALMADI

7 Ekim'den bu yana ablukaya aldığı Gazze'de soykırım yapan işgal rejimi, sivilleri katletmeye devam ediyor. İşgalcilerin saldırılarında vefat eden şehitlerin naaşları toprağa veriliyor. İşgalci savaş uçaklarının saldırısında şehid düşen Filistinli El Attar ailesinin 7'si çocuk 13 ferdinin cenaze namazı vakit ve yer bulunamadığından ambulans ve sedyelerde kılınabildi. El Aksa Şehitleri Hastanesi önünde kılınan cenaze namazında ailenin yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Hristiyan ülkelerde ses yok!

İŞGALCİ ÇETE 2000 YILLIK KİLİSEYİ DE BOMBALADI

İşgal güçleri Gazze Şeridi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı tarihi kiliseye düzenlediği saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Kiliseye yapılan saldırıya Hristiyan ülkelerden tepki gelmedi.

Gazze

Filistin resmi ajansı WAFA'da yayımlanan haberde, işgal rejimi önceki gün akşam saatlerinde Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ne düzenlediği saldırıya ilişkin bilgi verildi. Habere göre, işgalcilerin Rum Ortodoks Kilisesi'ni hedef aldığı saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en az 8 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Bombalamanın kilise binasının bazı kısımlarında ciddi maddi hasara yol açtığı ve yanındaki bir binanın da yıkıldığı kaydedildi. Saldırının, güvenli bir yer arayışıyla kiliseye sığınan Hıristiyan ve Müslüman Filistinli ailelerin bulunduğu "Kilise Vekilleri Konseyi" binasının tamamen yıkılmasına neden olduğu ifade edildi. Kudüs'teki Anglikan Kilisesi'ne bağlı Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi, işgalci canilerin 17 Ekim'de bombaladığı ve yüzlerce kişinin ölümüne yol açtığı el-Ehli Baptist Hastanesine yaklaşık 250 metre mesafede yer alıyor. İşgalcilerin saldırdığı bölgede yaklaşık 1000 Hristiyan'ın yaşadığı ve evi yıkılanların korunmak için kiliseye ve ona bağlı binalara sığındığı biliniyor.

FİLİSTİN KİLİSE İŞLERİ YÜKSEK KOMİTESİ BAŞKANI HURİ: GAZZE'DE SOYKIRIM PLANI UYGULANIYOR

Filistin Devlet Başkanlığına bağlı Kilise İşleri Yüksek Komitesinin Başkanı Remzi Huri, işgalcilerin, Gazze Şeridi'ndekilere karşı "soykırım" planı uyguladığını söyledi. Huri, yaptığı yazılı açıklamada, "israil'in Gazze'de Tarihi Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'ni hedef alması bir savaş suçudur." ifadelerine yer vererek, işgalcilerin, Filistinli sivillere ve ibadethanelere karşı devam eden suçlarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. "israil'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkımıza karşı soykırım planı uyguladığına dair resim tüm dünyaya açık hale geldi." ifadesini kullanan Huri, şunları kaydetti: "Müslüman ve Hıristiyanlardan oluşan yaklaşık 500 Filistin vatandaşının barındığı kilisenin hedef alınması, israil işgalinin ana hedeflerinin çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere savunmasız vatandaşlar olduğunu doğruluyor."  AA

İşgalci Siyonist Rusya’yı tehdit etti:

BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ

Siyonist rejimin iktidardaki Likud Partisi'nden Amir Weitmann, Rus kanalı RT canlı yayınında Rusya'yı açık açık tehdit etti. Weitmann, "Rusya, israil'in düşmanlarını destekliyor ve Rusya'ya bunun bedelini ödeteceğiz" dedi.

Haber Merkezi

Rus kanalı RT'de canlı yayına katılan Likud Partisi'nden Amir Weitmann, Rusya'nın, siyonist rejimin düşmanlarını desteklediğini vurgulayarak, Rusya'yı açık açık tehdit etti.

"RUSYA, İSRAİL'İN DÜŞMANLARINI DESTEKLİYOR"

Weitmann, "Maaşını Rusların verdiğini ve bu kanalda Rus propagandası yapıldığını biliyorum ancak dikkatli olmalısın. Bu savaşı kazanacağız ve bitireceğiz. Çünkü biz güçlüyüz. Savaşı kazandıktan sonra ise Rusya bir bedel ödeyecek. Rusya, israil'in düşmanlarını destekliyor." dedi.

KATLİAMCI İSRAİL'DEN FİLİSTİNLİLERE 'NAZİ' BENZETMESİ

Katliamcı siyonistlerin iktidar partisinde yetkili olan Weitmann, Filistinlilere 'Nazi' benzetmesi yaparak, "Rusya bize soykırım yapmak isteyen Nazi insanları destekliyor. Ve bu yüzden Rusya bunun bedelini ödeyecek. Bu Nazilerin (Filistinlilerin) işini bitireceğiz ve bu savaşı kazanacağız. Belki biraz zaman alacak ancak bu savaşı kazanacağız. Sonrasında Rusya'nın bu yaptıklarını unutmayacağız. Geleceğiz ve Rusya olarak yaptıklarınızın bedelini ödeyeceğinizden emin olacağız." ifadelerini kullandı.

"RUSYA'YA BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ"

Weitmann, "Rusya ve israil'in tüm düşmanları israil'deki Yahudilerin soykırımına destek olmak için elinden gelen her şeyi yapan insanlara bedelini ödeteceğiz. Bunların hiçbirini unutmuyoruz. Bu söylediklerimi iyi hatırlayın, bunun beledini ödeyeceksiniz." diyerek Rusya'yı tehdit etti.

Biden kongreden acil bütçe istedi

SOYKIRIMA DAHA FAZLA DESTEK OLACAK

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin ulusal güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde işgal rejimi ve Ukrayna dahil ortaklara destek olmak için Kongre'ye "acil bütçe" talebinde bulunacağını bildirdi.

New York

Biden, Oval Ofis'te Ulusa Sesleniş konuşması yaptı. ABD Kongresi'nden talep edeceği bütçenin daha önce hiç görülmemiş şekilde işgalcilerin güvenliğine olan bağlılığını teyit edeceğini aktaran Biden, "Bu akıllı bir yatırım. Nesiller boyunca Amerikan güvenliğine kar sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu. Biden, Kongre'nin fonlamasını talep ettiği "güvenlik paketi"nin işgal rejiminin askeri üstünlüğünü güçlendireceğini kaydederek, "Bölgedeki diğer hasım aktörlerin israil'in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız ve çatışmanın yayılmasını engelleyeceğiz." diye konuştu.

"HAMAS İLE PUTİN’İN KAZANMASINA İZİN VEREMEYİZ"

Zamanın çok kıymetli olduğuna dikkati çeken Biden, ABD'de bazı bölünmüşlükler olduğunu belirterek, "HAMAS gibi teröristler ile Putin gibi diktatörlerin kazanmasına izin veremeyiz. Buna izin veremem." dedi. Biden, "HAMAS ve Putin farklı tehdit teşkil ediyor ancak ortak bir noktaları var, ikisi de demokratik komşularını tamamen yok etmek istiyor." ifadelerini kullandı. ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermeyeceğinin daha önce de altını çizdiğini anımsatan Biden, Ukrayna'nın tek isteğinin Rus güçlerini ülkelerinden çıkarmak için yardım olduğunu dile getirdi. Biden, HAMAS'ın 7 Ekim'deki operasyonunda ölen Amerikalıların sayısının 32'ye yükseldiğini duyurdu. "Barıştan vazgeçemeyiz, iki devletli çözümü terk edemeyiz." diyen Biden, ABD'nin Filistin halkına olan bağlılığının da sürdüğünü ifade etti.  AA