Viranşehir'de siyonist işgal rejimine karşı tepkiler devam ediyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Ekleme: 20.10.2023 17:09:33 / Güncelleme: 20.10.2023 17:11:25 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Viranşehir’de, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri Cuma namazı sonrası Yenişehir Mahallesi Mahmut Zehra Zencirli cami önünde işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasında sık sık tekbir getiren kalabalık, "Kahrolsun İsrail" "Hamas’a Selam, Direnişe Devam"  sloganlar atarak, işgal rejimine tepki gösterdi.

Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan Murat Karadaş, İişgalcilerin Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, 1917 yılından beri önce İngilizler, ardından siyonist terör örgütleri ve 1948’den beri de israilin, Filistinlilere yönelik sistematik soykırım uyguladığını söyledi.

100 yılı geçen sürede Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı dramının tarihte örneği olmadığına dikkat çeken Karadaş, "Filistin halkının her türlü hakları ellerinden alınmış, açlığa, susuzluğa, yokluğa terk edilmiş. Bizzat kardeşleri tarafından yalnız bırakılmış. Uluslararası hukuktan mahrum şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. israilin sistematik kitlesel saldırılarında her yıl çocuk, bebek, kadın, hasta, yaşlı, doktor, hemşire, gazeteci ve binlerce masun insan katledilmekte. Bu rağmen, Dünya bu soykırıma sessiz ol kalmaktadır. Hatta israile koşulsuz destek vermektedir" dedi.

Basın açıklaması, okunan dualarla son buldu. (İLKHA)