Kudüs Fatihi Selahaddin'i Eyyubi'nin ismini taşıyan tarihi cami önünde basın açıklaması

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde faaliyet yürüten STK'lar, Cuma namazı sonrası Filistin'de şehit olanlar için, Kudüs'ü fetheden büyük komutanın ismini taşıyan tarihi Selahaddin-i Eyyubi Camii önünde basın açıklaması yaptı.

Ekleme: 20.10.2023 17:05:05 / Güncelleme: 20.10.2023 17:07:59 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Selahaddin-i Eyyubi Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası cemaat, Filistin'de hunharca katledilen Filistinli şehitler için bir araya geldi.

STK'lar adına açıklamayı TÜGVA Silvan İlçe Temsilcisi Ebubekir Genel tarafından açıklama yapıldı. Açıklama esnasında vatandaşlar tarafından Filistin bayrakları dalgalanırken, "Kahrolsun israil", "Kahrolsun amerika" sloganları atıldı.

Genel, "1917'de başlayan ingiliz işgaliyle birlikte İslam dünyasında yaşanan hercümerci fırsat bilen siyonistler Filistin topraklarını istila ettiler. 1948 yılında batılı emperyalistlerin himayesinde bölgeye yerleştirilen siyonist işgalci çeteler o tarihten bu yana Filistin topraklarında hukuksuz bir şekilde yayıldı. Filistinli kardeşlerimizi evlerinden, yurtlarından ve topraklarından ettiler. Adına yerleşimci dedikleri siyonist köpeklerini, hırsızlarını yerleştirdiler." dedi.

"Gazze'de 2,5 milyonu aşkın kardeşimiz dünyanın en büyük açık hava hapishanesine alınmış"

Müslümanların dağınıklığı ve içinde bulundukları gaflet nedeniyle siyonist işgal rejiminin her gün bir adım daha ileri gittiğine işaret eden Genel, "Günümüzde İslam coğrafyasının içinde bulunduğu gaflet ve Müslümanların kendi aralarındaki çekişmeleri fırsat bilen siyonistler ve işbirlikçisi amerika, Kudüs'ü meşru başkentleri yapmak için harekete geçtiler. siyonist terör çetesi tarafından Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen sistematik saldırı ve katliamlar her geçen gün daha da şiddetlenerek devam etmektedir. Abluka altındaki Gazze'de 2,5 milyonu aşkın kardeşimiz dünyanın en büyük açık hava hapishanesine alınmış durumdadır." ifadelerine yer verdi. 

"İslam ülkeleri ya tamamen sessizlik içerisinde ya da itidal çağrısı yapmakla meşgul"

Terör çetesinin 7 Ekim'den bu yana Filistinli Müslümanlara yönelik soykırım uyguladığını ifade eden Genel, "Filistin halkı ise, soykırım ve işgal karşısında mukavemet göstererek Mescid-i Aksa'yı, topraklarını, vatandaşlarının canını, İslam ümmetinin izzet ve şerefini korumaktadır. Hastaneye sığınan, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yüzlerce masumu bile bombalayarak savunması olmayan bir insanlık ve savaş suçunu, dünya tarihinin en alçak ve en kanlı saldırılarından birini gerçekleştirmiştir. Buna karşın İslam ülkeleri ya tamamen sessizlik içerisinde ya da katliamdan başka bir şey bilmeyen siyonist çeteye sözde itidal çağrısı yapmakla meşgul oluyorlar." dedi.

"İslam ülkeleri liderlerinin bu pasif tavrı bir utanç sebebidir"

İşgalci siyonistlerin mukaddesata savaş açtığına vurgu yapan Genel, "İnsanlık Gazze'de can çekişirken küffarlar, binlerce kilometreden uçak gemilerini savaş filolarını siyonist katillere yardıma gönderirken, İslam ülkeleri liderlerinin bu pasif tavrı bir utanç sebebidir. siyonist işgal çetesi bütün bir İslam ümmetine ve mukaddes değerlerimize savaş açmış durumdadır. Bizler Silvanlı Müslümanlar olarak buradan haykırıyoruz: Ümmetin bütün kurumları, hükümetleri, partileri, sivil güçleri, teşkilatları ve şahsiyetleri; ekonomik, siyasal, sosyal ve askeri tüm güçleri ile Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalı, Filistinli kardeşlerini aç, susuz ve ilaçsız bırakmamalıdır. Biz Silvanlı Müslümanlar olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyor ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve direnişin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler