HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Kiraz: Yüzyılın Kerbelası Gazze'de yaşanıyor

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik uluslararası hukuku çiğneyerek, insanlık ve savaş suçu işleyerek aralıksız olarak sürdürdüğü bombardımanı lanetlemek için basın açıklaması düzenledi.

Ekleme: 19.10.2023 17:05:14 / Güncelleme: 19.10.2023 17:11:47 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Fatih-Saraçhane Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına ellerinde tevhit ve Filistin bayraklarının yanı Gazze direnişine destek veren, işgal rejimini lanetleyen dövizler taşıyan çok sayıda HÜDA PAR üyesi ve gönüllüsü katıldı.

Arapça, İngilizce ve Türkçe olarak 3 dilde yapılan basın açıklamasının Türkçe kısmını okuyan HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kiraz, "Bugün sizlere HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak değil; Bir anne, bir evlat, bir eş ve bir kardeş olarak seslenmek istiyorum. Kıymetli İstanbullular! Filistinli kardeşlerimiz 75 yılı aşkın bir süredir siyonist israilin vahşeti ve zulmü altında mücadele veriyor. 13 gündür siyonist katil israilin bombaları altında yaşam mücadelesi veren Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize iki gün önce sığındıkları hastanede roket ile saldırarak, 500'ü aşkın kadın çocuk ve kardeşimizi bir anda şehit ettiler. Bu insanlık dışı vahşice bir saldırı ve soykırımdır." dedi.

"Yüzyılın Kerbelası Gazze'de yaşanıyor"

"Filistin'de anne olmak, evlat olmak, çocuk olmak, eş olmak ve en önemlisi kadın olmak ateşten gömlek giymekle eşdeğerdir." Diye Kiraz, "Bir anne düşünün ki evladına yiyecek veremiyor, su veremiyor ve tüm bunlar yetmezmiş gibi her an bir bomba düşecek diye kaygıyla yaşıyor. İçinde bulunduğumuz yüz yılın Kerbelası Gazze’de yaşanıyor. Gazze'de hastanelerde her gün yüzlerce kadın ve çocuk şehit oluyor. Çocuklar aç, susuz ve bombaların altında inim inim inlerken, sözüm ona vicdanlı dünya halkları da olanları sadece izlemektedir.

Bir evlat, bir çocuk, bir küçük yürek düşünün ki eline annesinin, babasının ve kendisinin ismini yazmış olsun. Neden yazdı eline bu isimleri biliyor musunuz? Eğer şehit olursa ailesi cansız bedenine ulaşabilsin diye yazdı. Sözün bittiği yerdeyiz. Bir abi-abla düşünün ki annesini, babasını kaybetmiş onlardan kalan eve ve Filistin'in, Gazze'nin geleceği olan küçük kardeşlerine sahip çıkmaya çalışıyor. Maalesef siyonist işgalciler gelip kardeşlerini ve onu evlerinden çıkarıp en ağır hakaretleri, zulümleri yapıyor ve o kardeşlerini dahi koruyamıyor." şeklinde konuştu.

"Her türlü basit konuyu en üst perdeden yayınlayanlar Filistinli, Gazzeli çocuklarımızın feryadını neden görmüyorsunuz?"

Zalim işgalci çetenin 1947'den bugüne kadınlara ve çocuklara karşı acımasızca saldırmaya devam ettiğini hatırlatan Kiraz, "Terör şebekesinin acımasızlığı karşısında Filistinli kadınlarımız ve çocuklarımızın imanı tüm Dünya'yı bir mesaj ve örnektir. O iman sebebiyledir ki gurur kaynağımız olan Filistinli kardeşlerimiz Kudüs'ümüzü, Mescid-i Aksa'mızı korumak için canlarından, mallarından ve hayatın bütün lezzetlerinden vazgeçmişlerdir. Söz konusu vahşi ve alçak saldırıları gerek televizyonlardan, gerek sosyal medyadan çocuklarımıza izletmeye dahi çekinirken onlar bu zulümleri iliklerine kadar yaşıyor. Bu zulmün tam ortasında hayata tutunmaya çalışmaktadırlar. Dünya Müslümanları için bir utanç vesikası olacak şu verileri sizlere paylaşmak istiyorum. Kıymetli kardeşlerim, Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre 7-19 Ekim tarihleri arasında terörist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de şu ana kadar 940'ı çocuk, bin 32’si kadın şehit edildi. Her beş dakikada bir Filistinli hayatını kaybederken her bir saatte üç çocuk can veriyor. Ey Dünya! Ey Müslümanlar! Ey kadın hakları savunucuları! Sözde insan hakları savunucuları! Neredesiniz? Hangi ölü toprağı üzerinize saçılmış? Bu vahşete, bu yapılan katliama ne zaman ses çıkaracak, ne zaman dur diyeceksiniz? Siyonistlerin zalimliğine bu sessizlik neden? Ey kokuşmuş vicdanlar! Bu vahşete dur diyemeyenler taş kalpliler! Bir kedi-köpek için kıyametler koparanlar! Her türlü basit konuyu sosyal, yazılı ve görsel medyada en üst perdede yayınlayanlar! Filistinli, Gazzeli çocuklarımızın feryadını neden örmüyorsunuz? Zulme sesiz kalan dilsiz şeytandır. Sizler Zalimin zulmüne engel olabilirsiniz. Eğer olamıyorsanız onu duyurmalısınız. Bu sizin insani ve vicdani görevinizdir. Madem vicdanınız yok ve yüreğiniz yok bundan sonra ebediyen sessizliğinizi koruyun." diye konuştu.

"Soykırıma sessiz kalmayın, ayağa kalkın, silkelenin ve zulme dur deyin"

Dünya liderlerinin eşlerine seslenerek yaşananlarla ilgili empati kurmaya davet eden Kiraz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Ey dünya liderlerinin eşleri first lady'ler! Sizlerden birer anne, eş olarak empati kurmanızı istiyorum. Sizin çocuklarınız böyle bir vahşetin içinde Filistinli çocukların içinde bulduğu şartlara sahip olsaydı ne yapardınız? Bu soruyu vicdanlarınıza sormanızı ve öyle bir durumda evladınız için yapacağınız fedakârlığı şu an Filistinli çocuklar için de yapmanızı rica ediyorum. Bu soykırıma ve vahşete sesiz kalmayın. Böylelikle sizler de bu soykırımın bitmesine vesile olabilirsiniz. Değeli İstanbullu kardeşlerim! Filistinli çocukların şu sorularına kim cevap verebilir? Suçumuz ne? Neden katlediliyoruz? Üşüyoruz, aç uyuyor, su bulamıyoruz?  Babamızı göremiyor, bomba seslerinden uyuyamıyoruz. Arkadaşlarımız ölüyor. Tüm çocuklar bizim yaşadıklarımızı yaşıyor mu? Cevap ver ey Müslüman! Cevabın yoksa ayağa kalk, silkelen, zulme dur de!"

Basın açıklaması, Meryem Karakaya'nın Filistinli Müslümanların mücadelesinin zafere ulaşması adına yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler