Afganistan'dan "Gazze'deki vahşete acilen son verilmezse tepkiler kontrolden çıkabilir" ikazı

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki el-Mamedani Hastanesi'nin siyonist işgalciler tarafından bombalanmasını kınayarak bu saldırıyı barbarca ve insanlık suçu olarak gördüklerini bildirdi.

Ekleme: 19.10.2023 10:21:44 / Güncelleme: 19.10.2023 13:05:03 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-    Afganistan İslam Emirliği, dünyadaki tüm insanlara ve hükümetlere, sözde insan hakları örgütlerine, Birleşmiş Milletlere ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na, işgalci siyonist zulmünü derhal engellemeleri ve sadece kınamalarla yetinmemeleri çağrısında bulundu.

Afganistan Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, "Bu vahşet ve dehşete acilen son verilmediği takdirde, bölgedeki durumun daha da istikrarsız hale gelebileceğini, tepkilerin kontrolden çıkıp bölgeyi ve ötesini olumsuz etkilemesine yol açabileceğinin altını çiziyoruz.

Bazı ülkelerin israil zulmüne açık desteği, diğerlerinin ise sessizliği, siyonist rejimi vahşeti sürdürmeye teşvik ediyor.

Devam eden soykırımın derhal sona erdirilmesi ve faillerinin adalet önüne çıkarılması çağrısında bulunan Filistinlilerle ve ülke ve kuruluşlarla dayanışma içindeyiz." ifadelerine yer verildi. 

 

Etiketler: