Van Umut Kervanı'ndan yetim ve muhtaç aileler yararına kermes

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği tarafından yetim ve muhtaç aileler yararına kermes düzenleniyor.

Ekleme: 18.10.2023 16:45:10 / Güncelleme: 18.10.2023 17:04:54 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Her yıl binlerce aileye yardım ulaştıran Van Umut Kervanı Derneği, yetim ve muhtaç aileler yararına kermes düzenliyor. Tüm geliri yardım çalışmalarında kullanılacak kermese vatandaşların ilgisi yoğun.

Beşyol Meydanı’nda 10 gün boyunca açık olacak kermeste hayırseverlerden alınan el işi oya ve patiklerin yanı sıra kıyafet, ayakkabı, züccaciye ürünleri ve onlarca çeşit yemek uygun fiyatlara satışa sunularak nakdi gelir elde ediliyor. Elde edilen bu gelirin tamamı yardıma muhtaç aileler için kullanılacak.

Kermese ilişkin bilgi veren Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği Başkanı Sedat Vatan, "Yetim ve mağdur ailelerimize yönelik kurulan kermesimizi bu sene de devam ettiriyoruz. Kermesimiz ayın 15’inde başladı ve 24 Ekim’e kadar da devam edecek. Kermesimizde muhtelif eşyalar sergiliyoruz. Yemek çeşitlerimiz var, giyim ve hediyelik eşyalar var. Özellikle hanım kardeşlerimizin gönderdiği el işi malzemeleri var. Biz bunları kermesimizde değerlendirip gelen gelirleri de kermesimizden sonra inşallah derneğimize kayıtlı olan ailelere birebir teslim edeceğiz." dedi.

"Binlerce aileye ulaşılacak"

Her yıl binlerce aileye ulaştıklarını belirten Başkan Vatan, "Derneğimize kayıtlı aile sayımız 7 bindir. Yıl içerisinde periyodik olarak tüm ailelerimize yardım götürmeye çalışıyoruz. Allah nasip ederse bu kermesten gelen gelirleri de onlar için kullanmayı düşünüyoruz. Kermesteki eşyaları genel olarak esnaf ve hayırsever kardeşlerimiz karşılıyor. Kermesimiz vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Biz bu ilginin devam etmesini istiyoruz. Çünkü yapmış olduğumuz iş hayır amaçlı bir iştir. Ve bu kermes sonucunda da birçok mazlum ve mağdur ailenin yüzünü güldürmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımız ne kadar çok ilgi gösterirse biz de o kadar çok aileye yardım ulaştırabileceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)