İngiltere'de avukatlar: "israil savaş suçu işledi"

İngiltere'de, Filistinlilerin insan haklarını korumak amacıyla avukatların kurduğu yardım kuruluşu, Siyonist rejimin Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıyı "savaş suçu" olarak niteledi.

Ekleme: 18.10.2023 14:00:15 / Güncelleme: 18.10.2023 14:00:15 / Dünya
Destek için 

Filistinlilerin insan haklarını korumak ve geliştirmek için yasal projeler yürüten, çoğunlukla avukatlardan oluşan "Lawyers for Palestinian Human Rights (LPHR)" adlı yardım kuruluşu, Siyonist rejimin Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, dün Gazze'deki el-Ehli Hastanesine düzenlenen ve yüzlerce Filistinli sivilin ölümüne neden olan feci hava saldırısının, tarif edilemez boyutlarda bir rezalet ve son derece ciddi "savaş suçu" olduğu kaydedildi.

- Uluslararası Ceza Mahkemesine çağrı

Saldırının, acil ateşkes ve Siyonist rejimin Gazze'deki sivillere uyguladığı açlıkla terbiye etme politikasına son vermesi için "dönüm noktası" olması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İngiliz hükümeti ve İşçi Partisini bu korkunç hastane saldırısını kesin dille kınamaya ve tam yasal hesap verebilirlik talep etmeye çağırıyoruz. Bu çağrı, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) müfettişlerine, olayların tarafsız şekilde değerlendirilebilmesi ve faillerin net şekilde tespit edilebilmesi için Gazze'ye giriş izni verilmesi çağrısıyla desteklenmelidir."

Ayrıca, açıklamada, bağımsız soruşturma ve yargı sürecinin, masum kurbanlar için adaletin sağlanması, ağır cezai suçlar için hesap verilebilirlik ve bu acımasız çatışmayı karakterize eden kitlesel zulümlerin tekrarlanmasını engellemek için "hayati önem taşıdığı" bildirildi.