İşgalcilerin Gazze'de hastaneleri bombalaması İstanbul'da binlerce kişi tarafından protesto edildi

İşgal rejimini akşam saatlerinde Gazze'de bulunan 2 farklı hastaneye hava saldırısı düzenlemesinin ardından işgalcilerin İstanbul konsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi yapılan katliamı protesto etti.

Ekleme: 18.10.2023 03:50:05 / Güncelleme: 18.10.2023 03:50:05 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

 

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de bulunan ve binlerce yaralının tedavi gördüğü 2 farklı hastaneyi peş peşe havadan vurdu. Saldırı sonrasında binden fazla Filistinli Müslüman şehit olurken hastaneler de ciddi zarar gördü.

Hastaneleri bombalayarak insanlık suçu işleyen işgal rejimini lanetlemek üzere Anadolu Gençlik Derneği ve HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı'nın çağrısıyla konsolosluk önüne akın eden binlerce vatandaş, bölgede ciddi yaya ve araç trafiği oluşturdu.

Trafik akışının durduğu Beşiktaş'ta vatandaşlar kilometrelerce yol yürüyerek konsolosluk binasının önüne geldi.

Yaşanan acı olayı yüreklerinde hisseden öfkeli kalabalıktan bir grup konsolosluk binasına girmeye çalıştığı esnada polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Polisin biber gazı ve havai fişekle müdahale etmesi, hatta zaman zaman plastik mermi kullanması sonrasından çok sayıda vatandaş yaralandı. Alana bulunan her yaştan insan, biber gazından ciddi anlamda etkilendi. Yaşanan arbede sonucunda çok sayıda vatandaş konsolosluğun bulunduğu plazaya girdi.

Vatandaşlara hitap etmek üzere anons aracının üzerinde bulunan konuşmacılar, öfkesi dinmek bilmeyen kalabalığı sakinleştirmeye çalışarak barışçıl gösteri yapılmasını istedi.

"Kınamak, lanet etmek bizim, eyleme geçmek ise hükümetlerin işidir"

Kalabalığa hitap eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, "Müslümanlar!  Bugüne kadar az olduğumuz için kaybetmedik. Sayı azlığından dolayı mazlum olmadık. Bugün burada maalesef şu dağınıklığımız bizim neden mazlum olduğumuzun göstergesidir. Bizler, Bedir'de azken de kazandık. Bizler, hiçbir dönemde az olduğumuz için kaybetmedik. 1.5 milyon İslam âlemi var. Eğer yan yana durabilseydik, omuz omuza olabilseydik bugün Mescid-i Aksa, Kudüs özgür olurdu. Bugün birlik zamanı, yan yana durma zamanıdır. Omuz omuza olmanın zamanıdır. İslam ülkelerinin liderlerinin bir araya gelip bu işe çözüm bulma zamanıdır. Kınamak, lanet etmek bizim işimiz. Eyleme geçmek ise hükümetlerin işidir. İslam ülkelerinin hükümetlerinden eyleme geçmesini istiyoruz." dedi.

Protesto gösterisinde, Siyer Vakfı Onursal Başkanı Muhammed Emin Yıldırım da Filistinli mazlumlar başta olmak üzere dünya Müslümanları için dua etti. (İLKHA)