Van'da binlerce kişi tek ses oldu: Ordular Gazze'ye

Siyonist işgal çetesinin akşam saatlerinde Gazze'deki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği saldırının ardından Van Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, İslam ülkelerine seslendi. Vatandaşlar hep bir ağızdan, "Ordular Gazze'ye" çağrısı yaptı.

Ekleme: 18.10.2023 03:09:17 / Güncelleme: 18.10.2023 03:09:17 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

İşgalci siyonistlerin dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği Ehli Arap Hastanesi'ndeki soykırım girişimini lanetlemek için Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce Vanlı, Filistin'e destek, siyonist işgal rejimine lanet okudu.

Van SDİ öncülüğünde, tekbir ve sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından meydanda buluşan vatandaşlar, hep bir ağızdan İslam ülkelerinin liderlerine seslendi.

STK'ların yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin katıldığı protesto gösterisinde halk, sözlü kınamaların yerine fiili adımların atılmasını istedi.

Alanda sık sık "Ordular Gazze'ye", "Mehmetçik Gazze'ye", "Müslümanlar Cihada" sloganları atılarak dualar edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda STK temsilcileri konuşma yaptı.

"İnşallah büyük bir fethin arifesindeyiz"

Van SDİ adına konuşan Van YYÜ Camii İmam Hatibi Alaattin Demirel, "Yüzyıla yakındır İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek habis bir kanser gibi büyüyen israilin zulümlerini tel'in için toplandık. Bunca zamandır zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek kıyama durduk. İnşallah büyük bir fethin arifesindeyiz. Kafir israil, ne kadar zulmederseniz edin, ne kadar kan dökerseniz dökün. Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü, Filistin'i bizden alamayacaksınız" dedi.

Van SDİ Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca, "Gazze'de yaşanan soykırıma sessiz kalmıyoruz. Bizler susmayacağız, bugün susmadığımız gibi yarın da susmayacağız. israillileri korkutmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki israilliler korkularından dolayı bu saldırıları gerçekleştiriyor. Buradaki insanların gösterdiği tepkiyi, üst kademeden de bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve gençlerden oluşan binlerce kişi gözyaşlarıyla dua etti.

Geç saatlere kadar devam eden protesto gösterisi, öğle namazında yapılacak kitlesel basın açıklamasıyla devam edecek. (İLKHA)

İlgili Galeriler