HAMAS lideri Heniyye: İşgalci rejim, topraklarımızı terk etmedikçe direniş durmayacak

HAMAS lideri İsmail Heniyye, işgalci rejimin, Gazze'deki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce kişinin şehit olduğu saldırıya ilişkin tüm Müslümanları sokağa çıkarak tepkilerini ortaya koymaya çağırdı ve direnişin devam edeceğine dikkat çekti.

Ekleme: 18.10.2023 01:05:09 / Güncelleme: 18.10.2023 01:05:09 / Dünya
Destek için 

HAMAS lideri İsmail Heniyye, işgalci rejimin, Gazze'deki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce kişinin şehit olduğu saldırı sonrası bir mesaj paylaştı.

Heniyye'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Siz acı çekiyorsanız şüphesiz onlar da sizin çektiğiniz gibi acı çekiyorlar. Üstelik siz Allah’tan, onların beklemedikleri şeyleri umup bekliyorsunuz! (Nisâ Suresi 104. Ayet)

Siyonistlerin hastanede Ehli Arab Hastanesi'nde gerçekleştirdiği vahşi katliamda yüzlerce kişi şehit oldu ve yaralandı.

Bu katliam aynı zamanda, kahramanlarımızın kutlu direnişi karşısında düşmanın uğradığı yenilginin büyüklüğünü de ortaya koymaktadır.

Siyonistlerin Filistin'in işgalinden bu yana yaptığı bir dizi katliama bu katliam eklendi. Katliam yapmak onların karakteridir.

İşgal değerlere, kanunlara, geleneklere saygı duymuyor.

Baptist (Ehli Arab) Hastanesi katliamını yapanlar Sabra ve Şatilla katliamını yapanlardır, Bahr el-Baqar Okulu katliamını yapanlardır, Mısır ordusunun esirlerini öldürenlerdir. Onlar, yeryüzünde insanın bildiği tüm değerleri çiğneyenlerdir.

Düşmana sınırsız koruma sağlayan Amerikalılar bu katliamları yapıyor.

Bu savaş suçları ve soykırım, Güvenlik Konseyi'nde işgale kılıf uyduran, işgali, saldırganlığı kınamayı reddedenlerin omuzlarındadır.

İşgalci rejim topraklarımızı, kutsallarımızı terk etmedikçe direniş devam edecek ve durmayacaktır.

Dünyanın özgür insanları ve vicdanlı insanlar. Dökülen kan, hürriyet ve haysiyet yolunda yürüyenlere bir ışık, bu gaspçı düşmana karşı bir ateş olarak kalacaktır.

Her yerdeki Filistinli halkımıza, özellikle işgal altındaki Batı Şeria'da, Kudüs'te ve 1948 topraklarında ve  tüm şehirlerde, tüm sokaklarda sokağa çıkma çağrısında bulunuyorum.

Şimdi tüm şehirlere, köylere, kamplara çıkın, bu işgalcinin ve bu işgalci yerleşimcilerin karşısında durun. Tek halkız, tek kanız, tek kaderiz ve Allah'ın izniyle Filistin halkımız için umut verici bir geleceği hep birlikte oluşturacağız.

Tüm Arap ve İslam milletinin halklarını şimdi bu katliamı, bu vahşeti, bu suçları kınamaya çağırıyorum. Tüm başkentlerde, tüm şehirlerde dışarı çıkın ve sesinizi yükseltin.

Coğrafyası, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun tek siperde birleşin çünkü tarihin yeniden yazılması ile karşı karşıyayız." (İLKHA)