İşgal rejimi, yahudi Zelenskiy'nin teklifini reddetti

İşgal rejimi merkezli Ynet haber sitesi, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin işgal rejimini ziyaret etme teklifinin işgal rejimi tarafından "ziyaret için doğru bir zaman olmadığı" söylenerek reddedildiğini yazdı.

Ekleme: 17.10.2023 14:00:28 / Güncelleme: 17.10.2023 14:07:47 / Dünya
Destek için 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Filistin ile çatışmaların devam ettiği işgal rejimine ziyaret etme talebinin Tel Aviv yönetimi tarafından reddedildiğini ileri sürüldü.

İşgal rejimi merkezli Ynet haber sitesinden Itamar Eichner'in haberine göre, Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a işgal rejimini ziyaretinde katılmak istiyordu. Fakat Blinken'la birlikte işgal rejimine bir "dayanışma ziyareti" yapmak isteyen Zelenskiy'nin bu talebi işgal rejimi tarafından reddedildi.

Ukrayna liderinin talebi hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, İşgal rejimi, Zelenskiy'e bunun ziyaret için doğru bir zaman olmadığını fakat isterse daha sonra ziyaret edebileceğini bildirdi.

Haberde paylaşılan bilgilere göre, yaklaşık 2 yıldır devam eden savaş nedeniyle işgal rejimine "tek başına bir ziyaret" yapamayan Zelenskiy'nin gelecekte yapacağı Avrupa turuna işgal rejimini de eklemesi bekleniyor.