Devlet Bahçeli'den Gazze çıkışı! Çığlıklara kulak tıkayanlar insan mı?

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli Gazze'de yaşananları "Zalimler kudurmuş, zulm seriye bağlanmış" ifadeleriyle özetlerken, Avrupa ülkelerinin çığlıklara kulak tıkamasına tepki gösterdi.

Ekleme: 17.10.2023 11:47:10 / Güncelleme: 17.10.2023 11:47:10 / Güncel
Destek için 

Dünya, işgal rejiminin saldırılarını izlemekle yetiniyor.

Günlerdir bombardıman altında olan Gazze'de can kaybı bilançosu gün geçtikçe artıyor.

Küresel çapta kilitlenilen konuya dair MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de açıklamalarda bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, İşgal rejimi israil'in Gazze'de fosfor bombası kullandığı iddialarının ortaya saçıldığını vurgulayarak "Çocuklar, bebeler, kadınlar, sivil ve masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir" cümlelerini aktardı.

Avrupa'ya tepki

Ayrıca Bahçeli, Gazze'de yaşananları "Zalimler kudurmuş, zulm seriye bağlanmış" ifadeleriyle özetlerken, Avrupa ülkelerinin çığlıklara kulak tıkamasına tepki gösterdi.

"Kudüs İslam'dır"

Bahçeli Gazze konusunda şu cümlelerle devam etti;

400 yılı aşan bir süre hakimiyetimiz altında yönetilen Kudüs, 9 Aralık 1917’de İngilizler tarafından işgal edilmişti. O gün bugündür Kudüs, Gazze ağlıyor. O günden beri mabedlerimizin kanı çekiliyor, mazlumların göz pınarlarından sicim gibi yaşlar akıyor. Mecid-i Aksa bu yüzden hüzünlü, Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple gariptir. Kudüs, İslam’dır ve aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır.
Sanmasınlar sadece Kudüs, sadece Gazze İslam’dır. Buraların dağı, taşı, havası, kurdu, toprağı İslam’dır ve koruyucusu Allah’tır.

"Zalimler kudurmuş, zulm seriye bağlanmıştır"

Kıyamet günü senaryoları tedavüle sokulmuştur, zalimler kudurmuş, zulm seriye bağlanmıştır. Beyaz fosfor bombası kullanıldığına ilişkin kanıtlar bir bir ortaya dökülmüştür. Gazze’de insanlık değerleri, insan hak ve hukuku vurgun yemiş, yağma edilmiştir. Gazze’de çocuklar, bebeler, kadınlar, sivil ve masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir.

"İnsan hakları savunucuları neredesiniz?"

İnsan hakları savunucuları, neredesiniz? Avrupa ülkelerinin Filistin lehine yapılan masum gösterileri yasaklaması utanç duyulacak bir ilkellik değil midir? Gazze’nin çığlıklarına kulak tıkayanlara insan demek mümkün müdür? Hür ve uygar dünyanın iki yüzlü demokratları; nereye sindiniz? Nereye gittiniz?

"İsrail saldırılarına derhal son vermelidir"

Gazze’ye insani yardımların önü kesilmemelidir. Refah Sınır Kapısı ile Akdeniz’de oluşturulacak insani yardım koridoru ile Gazzelilere el uzatılmalıdır.İsrail saldırılarına derhal son vermelidir, iki devletli çözüm mutlaka sağlanmalıdır.
Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de tatbikat kararı alması, doğru ve cesur bir tavırdır. Meydanın boş olmadığına dair çok güçlü bir mesajdır."

 

Etiketler: