Emir Abdullahiyan ile Heniyye Katar'da bir araya geldi

Katar'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent Doha'da HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü.

Ekleme: 15.10.2023 10:35:03 / Güncelleme: 15.10.2023 11:06:49 / Güncel
Destek için 

Görüşmede Emir Abdullahiyan, Filistin meselesinin daha önce olduğu gibi İslam dünyasının en önemli sorunu olduğuna dikkati çekerek, "Filistin'e destek olmak dini, insani ve ahlaki bir sorumluluktur. Bugün Müslümanların her zamankinden daha fazla Filistin ve onun mazlum halkının yanında olması gerekir." dedi.

Filistin direnişinin başarılı "Aksa Tufanı" operasyonunu tebrik eden Emir Abdullahiyan, "Siyonistlerin Gazze halkına karşı işlediği savaş suçları artmıştır çünkü Filistin halkından benzeri görülmemiş bir darbe yediler." ifadesini kullandı.

Emir Abdullahiyan, siyonistlerin mazlum Gazze halkına yönelik vahşi saldırılarını durdurmak için İran'ın diplomatik çabalarını sürdüreceğini dile getirerek, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkını desteklemekten asla geri adım atmayacağını vurguladı.

Emir Abdullahiyan, "Aksa Tufanı operasyonu, aşırılık yanlısı Netanyahu kabinesinin aralıksız işlediği suçlara, provokatif eylemlere, özellikle de siyonistlerin Mescid-i Aksa saldırılarına karşı Filistin halkının doğal tepkisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'deki duruma da değinen Emir Abdullahiyan, "Siyonist rejimin Gazze'deki savaş suçları devam ederse bölgede her türlü olay yaşanabilir. İran İslam Cumhuriyeti olarak siyonistlerin savaş suçlarını durdurmak için çabalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bu görüşmeye dair Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise Heniyye'nin, Katar'ın başkenti Doha'da Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği kaydedildi.

Açıklamada, siyonist rejimin yoğun saldırılar düzenlediği abluka altındaki Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, direnişin ve Filistin halkının hedeflerini tümüyle gerçekleştirebilmesi için işbirliğinin sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldığı aktarıldı. (İLKHA)