Gaziantep’ten İslam ümmetine “Mescid-i Aksa’ya sahip çıkın” çağrısı

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği "Aksa Tufanı" operasyonunda şehid edilen Filistinli mücahitler için gıyabi cenaze namazı ve işgal rejimine karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı basın açıklaması programı düzenledi.

Ekleme: 13.10.2023 23:25:05 / Güncelleme: 13.10.2023 23:31:26 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Kassam Tugayları'nın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu 7'inci gününde de devam ederken, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından destek açıklamaları ve gösteriler de devam ediyor.

Bu kapsamda, Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği “Aksa Tufanı” operasyonuna destek vermek ve siyonist işgal rejiminin saldırılarını, baskınlarını tel’in etmek için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Tüm Müslümanların ve insanlığın Mescid-i Aksa ile Kudüs'e sahip çıkmaya davet edildiği etkinlikte, son günlerde siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği katliamda şehid olan mücahitler için ise gıyabi cenaze namazı kılındı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı’nın yanı sıra Gaziantep Umut Kervanı Derneği’nin ve Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilciliği ile Kervan FM ve Gaziantep Günebakış Haber Sitesi'nin de destek verdiği basın açıklamasına, halk yoğun ilgi gösterdi.

Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonist çetelerin zulümlerine karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlattıkları operasyona destek amaçlı düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen ve halkın da büyük destek verdiği kitlesel basın açıklaması öncesi, yüzlerce kişinin katılımıyla yatsı ve gıyabi cenaze namazı cemaatle kılındı.

Kitlesel basın açıklamasına katılan siyasi parti ve STK yetkilileri ile vatandaşlar, Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonist çetelerin zulümlerine karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlattıkları operasyonlarına destek vererek işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklamasında katılımcılar, sık sık tekbir getirerek, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar attılar. Siyonist işgal rejimine ve Gazze’deki katliama sessiz kalan ülkelere tepki gösteren kalabalık, tevhid ve Filistin bayrakları açtı.

İşgal çetesinin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına tepki amaçlı düzenlenen basın açıklaması öncesi HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, meydanda toplanan kalabalığa hitap etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması çağrısında bulunan Göçer, Müslümanların hiçbir zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı gündemlerinden çıkarmamaları gerektiğini vurguladı.

“Kudüs; Filistin’in başkentidir”

Siyonist işgal rejiminin saldırılarına tepki gösteren Göçer, “Bugün tüm dünyada Müslümanlar sahaya inip Filistin’deki kardeşlerimize destek amaçlı bu tür etkinlikler yapmıştır. Bugün Filistinlilerin dediği gibi ‘Cuma Tufanı’dır. Bizlerde bugün Kudüs Tufanı operasyonuna ve Filistin’deki kardeşlerimize destek vermek için toplandık. Filistin halkı soykırım ve işgale karşı kendi topraklarını, çocuklarını ve canlarını korumakla aynı zamanda Mescid-i Aksa’yı, Müslümanların şeref ve izzetini muhafaza etmektedir. Dünya genelinde Müslümanlar meydanlarda iken bizlerde Gaziantep’ten Gazze’ye selamlar gönderiyoruz. Müslümanların şeref ve izzetini muhafaza eden mücahit kardeşlerime selamlar olsun. HÜDA PAR olarak ‘Kudüs; Filistin’in başkentidir. Kudüs; doğusuyla ve batısıyla İslam ümmetinin mukaddes toprağıdır’ diyoruz. Tüm Müslümanlara ‘bugün ayrılıkları bir tarafa bırakıp, Filistin’deki kardeşlerimize yardım etme ve yardımda bulunma zamandır. İşgalci siyonistler İslam ümmetinin bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir.” dedi.

“Kudüs; ümmetin davasıdır”

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin de siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya saldırılarda bulunma cesaretini Müslümanların birlik olamamasından aldığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Kudüs; hiçbir ırkın davası değil, ümmetin davasıdır. Kudüs davası biz Müslümanların sahip çıkması gereken bir davadır. Bizler sadece Kudüs’e ağıt yakmakla değil, sadece gözyaşı dökmekle değil, Kudüs’e mücadele ile omuz omuza vererek, kardeşçe, Kudüs’ü, Filistin’i ve Mescid-i Aksa’nın tekrar fetih edilmesi, tekrar İslam toprağı olması mücadele edeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği adına basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyet Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız okudu.

“Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır”

“Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet, katliam var” diyerek açıklamasına başlayan Yıldız, “Gazze’nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jeneratörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Ama İslam âlemi sessiz, dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır.” dedi.

“Mücahitlerin direnişini destekleyin”

Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin’e sahip çıkılması çağrısında bulunan Yıldız, “Son aylarda Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerinize sahip çıkın. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine sahip çıkın. Ümmetin yetimleri olan Filistinlilerin bağrından çıkan mücahitlerin direnişini destekleyin. Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten, korkaklıklarını bir kez daha ortaya çıkaran Filistinli mücahitlere sahip çıkın.” ifadelerini kullandı.

“Filistin kahramanlarına selam olsun”

Filistinli mücahitleri selamlayan Yıldız, “Siyonist işgal rejiminin yenilmez denilen ordularının, delinmez denilen demir kubbelerinin, kendilerinden habersiz kuş uçmaz denilen istihbarat örgütlerinin dünyanın gözleri önünde zelil olduğu manzaraya yıllardır hasret kalmıştık. Hepimizin yüreğini ferahlatan bu görüntüleri sağlayan ve işgalci rejimi tüm dünyaya karşı rezil eden kahramanlara selam olsun. Aksa Tufanıyla şoka giren siyonistlerin Ebrehe kibrini yerle bir eden çağın ebabillerine selam olsun.” şeklinde konuştu.

“Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez”

Her zaman Kudüs davasına sahip çıkacaklarını ifade eden Yıldız, “Mescid-i Aksa ve onu koruyan Filistin halkı ümmetin namusudur, ümmetin onurudur ve bizim kırmızıçizgimizdir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da onlara sahip çıkacağız. Ancak bugün her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyaçları var. 1948’den bugüne siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam son safhadadır. Siyonist terör şebekesi yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştiriyor. Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez.” diye konuştu.

“Filistin halkı İslam ülkelerinin de izzetini ve şerefini savunmaktadır”

Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistlerin mazlum Filistin halkını acımasızca katlettiğine ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okuduğuna dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi:

“Filistin halkı yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.  Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

“Filistin halkına sahip çıkın”

Dünya Müslümanlarına da seslenen Yıldız, “Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm Müslümanlara sesleniyoruz. Filistin halkına sahip çıkın. Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen mücahitlere sahip çıkın. Bir avuç inanmış mücahidin neler yaptığını ve neler yapabileceğini hepiniz gördünüz. Bu nedenle ulusal çıkarlarınızı bir tarafa bırakıp Kudüs’ün özgürlüğü için bir araya gelin ve tüm imkânlarınızı seferber edin.” çağrısında bulundu.

Yıldız, son olarak herkesi HÜDA PAR tarafından 15 Ekim Pazar günü Saat 13.00’te Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlenecek olan mitinge davet ederek, “Ehli vicdan herkesi Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve Siyonist rejimi lanetlemek adına 15 Ekim Pazar günü Saat 13.00’te Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlenecek olan mitinge davet ediyoruz.” dedi.

Basın açıklaması Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Aydoğan’ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler