Adana'da, Filistin'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapıldı

ASİM ve bileşenleri tarafından, Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Ekleme: 13.10.2023 18:20:06 / Güncelleme: 13.10.2023 18:20:06 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Tarihi Ulu Camii'nde düzenlenen programda cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü ve Filistinli Müslümanların savaştan zaferle ayrılması için dua etti.

Gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar Adana Sivil İnsiyatif Meclisi'nin (ASİM) düzenlediği basın açıklamasına katılırken HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, Mustazaflar Cemiyeti ve MEKTEB Yönetimi basın açıklamasına destek verdi.

Basın açıklamasında Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes Beyaz, Köklü Değişim Medya Adana Temsilcisi Aziz Terzi ve Mustazaflar Cemiyeti ile Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Molla Ekrem Derdiyok bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmacılar Gazze'de bir vahşet yaşandığına dikkat çekerek Müslüman yöneticileri sorumluluk almaya davet etti.

israilde sözde öldürülen sivillere sesini yükseltenleri ikiyüzlülükle suçlayan sunucu Ali Doğan, "Üç gün içerisinde Gazze'de şehit edilen 500 yüz çocuğa sesini yükseltmeyenlere yazıklar olsun." dedi.

"Son siyonist işgal topraklarından defolup gidinceye kadar, bu mücadele bitmeyecektir" 

Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes Beyaz

Programda selamlama konuşması yapan Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Enes Beyaz, "HAMAS'ın çağrısıyla dünyanın her tarafında, cuma namazları çıkışı direnişe destek olmak için toplanan bütün Müslümanlara selam olsun. Kâfirlerin her türlü zulmüne rağmen, onlara boyun eğmeyerek mücadele ruhunu diri tutan Kassam Mücahitlerine selam olsun. Herkes bilsin ki Filistin davası, sadece Filistinlilerin omzuna bırakılmayacak kadar ağır bir yüktür. Bu dava bütün Müslümanların omzundadır. Bizim için doğusuyla, batısıyla Kudüs'ün başkent olduğu özgür bir Kudüs kuruluncaya kadar, son siyonist işgal topraklarından defolup gidinceye kadar, bu mücadele bitmeyecektir Allahın izniyle." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa bir coğrafya meselesi değil, bir iman meselesidir"

Köklü Değişim Medya Adana Temsilcisi Aziz Terzi

Yaşanan savaşın doğru okunması gerektiğine vurgu yapan Köklü Değişim Medya Adana Temsilcisi Aziz Terzi ise, "Ortada bir Filistin meselesi yoktur, ortada bir Gazze meselesi yoktur, İslam topraklarını işgal etmiş, İslam topraklarının ortasına bir ur gibi yerleştirilmiş işgalci gasıp israil meselesi vardır. Buradan tüm dünyaya, hareket etmeyip yerinde çakılı kalanlara sesleniyoruz: 'Bu savaş Filistinlilerle israillilerin savaşı değildir. Bu savaş HAMAS ile israilin savaşı da değildir. Bu savaş Müslümanlarla kâfirlerin savaşıdır. Bu savaş ümmetin savaşıdır, o işte bu yüzden Mescid-i Aksa bir coğrafya meselesi değil, bir iman meselesidir. Bugün hiç kimsenin hiçbir mazeretin yoktur ve kalmamıştır. Kardeşlerim, Mescid-i Aksa bizleri çağırıyor, Ömerleri çağırıyor, Selahaddinleri çağırıyor, ümmetin ordularını, yiğit komutanları, o dirayetli yöneticileri çağırıyor. Ey yöneticiler, tarihe geçme fırsatı ellerinizin ucunda. Ya tarihe kahramanlar olarak yazılacaksınız ya da korkaklar olarak yazılacaksınız." ifadelerini kullandı.

"Onların cezalandırılmasını istiyorsanız gücünüzü birleştirin"

Molla Ekrem Derdiyok

Mustazaflar Cemiyeti ile Peygamber Sevdalıları Vakfı adına konuşan Molla Ekrem Derdiyok da şunları kaydetti:

"Değerli kardeşlerim, şu yerküresinde, insanlığın başına bela olan siyonistin hak etmiş olduğu cezanın verilebilmesi için şu kâinatı ve evreni yaratan yaratıcı, hidayet kaynağı olarak bizlere bırakmış olduğu Kuran-ı Kerim'de açıkça Kur'an-ı Kerim'de beyan etmiştir. Gücümüzü birleştirerek, onlara karşı savaşınız ki Allah sizin elinizle onları cezalandırsın. Eğer onların cezalandırılmasını istiyorsanız gücünüzü birleştirin, birleştirin, birleştirin." (İLKHA)

İlgili Galeriler