HAMAS'tan yardım, sağlık ve hayır kurumlarına acil çağrı

İşgalci siyonistlerin bombardımanı altında olan Gazze'ye yardım edilmesi için yardım, sağlık ve hayır kurumlarına acil çağrıda bulunan HAMAS, uluslararası toplumun acil müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

Ekleme: 12.10.2023 17:05:06 / Güncelleme: 12.10.2023 17:26:59 / Güncel
Destek için 

İşgalci siyonistlerin uyguladığı gayri insani muamele sebebiyle elektrik, su, ilaç ve gıdanın olmadığı Gazze'de şehit ve yaralı sayısı artıyor fakat ambargodan ve bombardımandan dolayı tedavi edecek ilaç bulunmuyor.

Yaptığı basın açıklamasında şehit sayısının arttığı Gazze'ye yardım için çağrıda bulunan HAMAS, "Siyonist işgalin suç teşkil etmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza karşı başlattığı soykırım savaşının 6'ncı gününde devam etmesi ve şehit sayısının yüzde 60'ı kadın ve çocuk olmak üzere 1354'e yükselmesi, yaralı sayısının 6 bin 49'a çıkması, yaklaşık 330 bin kişinin yerinden edilmesi ve sistemin çöktüğünü duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.

HAMAS, Gazze Şeridi'ndeki sağlık hizmetlerine, Arap ve İslam dünyasındaki ve bölgedeki tüm yardım, sağlık ve hayır kurumlarına çağrıda bulunduklarını belirttiği açıklamada, "Uluslararası toplum, iki milyondan fazla Filistinli vatandaşı faşist işgal hükümetinin uyguladığı sistematik öldürme ve açlıktan kurtarmak için gerekli tüm tıbbi ve yardım malzemelerini ve yakıtı sağlamak üzere acil ve hızlı bir şekilde müdahale etmelidir." dedi. (İLKHA)